קצת יותר מחודש אחרי הפלישה של רוסיה לאוקראינה, הרובל בדרך להתאוששות מוחלטת למרות הסנקציות של המערב. המטבע הרוסי רחוק היום (רביעי) 6% בלבד משוויו ערב הפלישה.

המטבע הרוסי התחזק ב-13 מתוך 14 ימי המסחר האחרונים במוסקבה, והשלים כמעט את כל 33% שירד מיד לאחר שנשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, שלח את כוחותיו לאוקראינה. היום עלה הרובל שוב ונסחר בשווי של 86 רובל לדולר. כעת הרוב נמצא במרחק 6% בלבד מהשווי שלו ב-23 בפברואר, ערב הפלישה, אז עמד על 81.16 רובל לדולר.

בין הגורמים שמחזקים את הרובל ישנם גם הצעדים של הבנק המרכזי ברוסיה: הבנק אוסר על הוצאת מזומן מחוץ למדינה, מונע מכירה של רובל וכופה על רכישה שלו, מה שמסייע למטבע המקומי. בנוסף רוסיה הודיעה שתדרוש מכל "המדינות העוינות" לשלם על הגז שהיא מייצאת ברובל בלבד. עם זאת המדינות המשמעותיות, ובפרט גרמניה ושכנותיה, דחו את הדרישה.

במקביל, דיווחים על התקדמות במשא ומתן בין רוסיה לאוקראינה עשויה בהחלט להיות הגורם המכריע בהתאוששות אמיתית של הכלכלה הרוסית ובהתאם של המטבע שלה. עם זאת קשה לצפות את ההתפתחויות הקרובות בלחימה ובמגעים בין המדינות.

המערב הטיל על רוסיה סנקציות כלכליות רבות בניסיון לעצור את הפלישה לאוקראינה, או לפחות למתן אותה. בין השאר בנקים מסוימים הוצאו ממערכת הסוויפט, שמקשרת בין גופים פיננסיים ברחבי העולם; נכסים של בנקים ברוסיה הוקפאו במדינות אירופה ובארה"ב כמו גם נכסיהם של אוליגרכים רוסים. בנוסף חברות בינלאומיות עצרו את פעילותן במדינה.

בתחילה השפיעו הסנקציות באופן חמור על הכלכלה הרוסית, הבנק המרכזי הקפיץ את הריבית וערך המטבע צנח, מה שהוביל לעלייה במחירים ולמחסור בסופרים הרוסים. התאוששות הרובל, שקשורה לצעדים של הבנק המרכזי, לאו דווקא מעידה על שיפור במצב ל הצרכן הרוסי.