התו הירוק החדש נכנס לתוקפו הבוקר (ראשון) ובעלי אולמות וגני האירועים עולים להתקפה. על פי המתווה החדש, התו הירוק יחול רק על אירועים בסיכון גבוה, כמו חתונות ושמחות גדולות באולמות אירועים. בשיחה עם N12 בעלי אולמות וגני האירועים זועמים על פרטי המתווה החדש.

דוד גדג' בעל גן האירועים "גאיה" בנס ציונה שיתף את N12 בתחושותיו: "אני מרגיש נבגד, מצורע, מרגיש ברמת התחתית של התחתית של השפל. לא יכול להיות שבברים, במועדונים ובמסעדות הורידו את התו הירוק, ורק לנו משאירים אותו. לא יכול להיות, אין כזה דבר בעולם. כל שלושת החודשים האחרונים גני האירועים הם שממה אחת גדולה. המחזורים ירדו ב-90%, העבודה ירדה ב-90% לעומת החורף של 2020. אם גני האירועים הם שממה אחת גדולה, וכל יום אנחנו פותחים את העיתון ורואים 70 אלף נדבקים ביום, לא ייתכן שישליכו את זה על גני אירועים ויגידו אוקיי כל המדינה משוחררת מתו ירוק ואתם תמשיכו לקיים את זה. למה אני צריך להציב שני עובדים ולשלם שתי משכורת על עובדים שעומדים ובודקים תו ירוק שזו הנחיית מדינה?".

"צריך לבטל את התו הירוק, לא ניתן לעשות אפליה", הבהיר נועם לוי, יו"ר ועד אולמות האירועים ל-N12. "או שתו ירוק תופס על כלל המשק או שלא, אין הבדל בין אולם אירועים לבין אצטדיון כדורגל. אנחנו רצינו שהירידה בגל האומיקרון תעודד אנשים להזמין ולהגיע לאירועים. ברגע שהממשלה יוצאת באמירה שתו ירוק נמצא רק באולמות אירועים זה מונע מאנשים לקבל החלטה לעשות אירוע, הם ימתינו עד שהתו הירוק הזה יחלוף. ההמתנה הזו גורמת לנו נזקים אדירים. אנחנו נפספס את פורים ונפספס את כל האירועים שהיינו אמורים לעשות החודש".

לוי המשיך: "זה נזק מיותר כי במילא הדבר הזה יתבטל. פשוט שיתנו לנו לעבוד. אין לנו הרבה אירועים עכשיו ממילא, אז תצהירו שהדבר הזה מבוטל, כי זה יגרום לאנשים להזמין אירועים וזה החמצן שאנחנו זקוקים לו מאוד. זו כל הבקשה. תו ירוק לאירועים זה גזר דין מוות לענף האירועים, אף בן אדם לא יילך להוציא תו ירוק אם הוא משמש אותו רק לאירוע, הוא פשוט לא יילך לאירוע. בשבילנו זה אובדן הכנסות אדיר".

חתונה (אילוסטרציה: 123RF‏)
"ירידה של עשרות אחוזים באירועים". אילוסטרציה | אילוסטרציה: 123RF‏

גם רפי גוטמן, מאולם האירועים "יונו" בקיסריה סיפר ל-N12: "הבעיה היא שאולמות האירועים ניזוקו ראשונים וממשיכים להיות ניזוקים אחרונים. מדינת ישראל התעלמה ומתעלמת כרגע מהנזקים האישיים שיש יום-יום לתחום האירועים. תחום האירועים בכלל, זה לא רק חתונות. אף אחד לא עוזר לנו עם המימון של התו הירוק. אחוז המשתתפים ירד עד 70% ושלא נדבר על אירועים מבוטלים. זה כמו לירוק בפרצוף של מערכת שלמה. מה ההבדל בין סופר עם מאות אנשים לבין אולם אירועים? אנשים שם לא נושמים אחד על השני?

"הכעס הוא על מדינת ישראל. אם היינו ממורמרים בממשלה הקודמת, עכשיו זה שיא השיאים, אנחנו שלושה חודשים כבר לא עובדים בכלל. יש סגר בפועל כי אין אירועים".