אחרי הלחץ הציבורי הגדול שנוצר בעקבות עליית המחירים המתוכננת של אסם-נסטלה, החברה הודיעה הערב (חמישי) כי חזרה בה מכוונתה להעלות את מחירים המוצרים שלה. אתמול הודיע אסם כי היא תדחה את עליית המחירים המתוכננת רק עד אחרי פסח, אבל נראה שהלחץ שנמשך עשה את שלו והביא לביטול מוחלט של ההחלטה - והחברה לא תעלה מחירים השנה.

"החלטה זו התקבלה למרות העובדה כי בשנה האחרונה החברה חוותה התייקרות מצטברת בהיקף חסר תקדים בתשומות הייצור ועלויות ההפעלה", מסרה אסם בהודעתה. "כחברה שמעסיקה 4,000 עובדים בישראל ומפעילה 8 מפעלים, אשר רובם בפריפריה, ומתוך רצון אמיתי להיות קשובים לרחשי לבם של הציבור בישראל, החברה קיבלה היום את ההחלטה לספוג את מלוא ההתייקרויות הללו, על מנת לסייע בהתמודדות עם יוקר המחייה בישראל".

"חשוב לומר כי ההתמודדות עם יוקר המחייה בישראל איננה מונחת על כתפיה של תעשיית המזון בלבד, וכי מדינת ישראל זקוקה לתעשיית מזון ישראלית חזקה, חדשנית ומובילה למען עתיד כולנו", המשיכה אסם במכתבה. "יחד עם זאת, אנו מבינים כי על מנת להתמודד עם יוקר המחייה, צריך לחבור יחד בכדי לחפש דרך משותפת הבנויה על תרומה הדדית של כל הגורמים שיכולים לסייע בכך".

"מצבם המורכב של רבים מהצרכנים בישראל והלך הרוח הציבורי הביאו אותי למסקנה כי עלינו לבטל את עליית המחירים ולספוג את מלוא ההתייקרויות", הסביר מנכ"ל אסם אבי בן אסייאג. "אני משוכנע שמהלך זה, יתרום לחיזוק הברית רבת השנים בנינו ובין מיליוני הצרכנים הנאמנים שלנו".

 שר האוצר אביגדור ליברמן צייץ בחשבון הטוויטר שלו זמן קצר אחרי ההכרזה של אסם כי "השבוע בלמנו את ההתייקרות במזון, במוצרי הצריכה ובתחבורה הציבורית". חברת אסם הודתה במכתב לליברמן ולשרת הכלכלה אורנה ברביבאי על כך ש"היו קשובים לאתגרי התקופה כפי שהצגנו בפניהם".

 

ביום שלישי פנה ליברמן במכתב לוועדת המחירים המשותפת למשרדי האוצר והכלכלה בבקשה לבחון את ההתייקרויות במוצרי הצריכה בשורת חברות במשק. במכתבו הוא ציין בין השאר את אסם-נסטלה, שסטוביץ' ודיפלומט. "יש לבחון את רמת הריכוזיות בשווקים של המוצרים המרכזיים שמיוצרים או מיובאים על ידי החברות האמורות", כתב.