בשבועות האחרונים מאז פרוץ המלחמה ברוסיה-אוקראינה, המטבעות הדיגיטליים פופולריים מתמיד. כעת, סקר ראשוני מסוגו בדק את פילוח המשקיעים בישראל לפי גיל, איזור מגורים ועוד.

את הסקר ערכו סילבר קסטל, בית ההשקעות לנכסים דיגיטליים, בהובלת המנכ"ל אלי מיזרוח. הסקר נעשה באינטרנט, וענו עליו כ-700 גולשים מעל גיל 18. בין היתר נמצא כי צעירים משקיעים יותר במטבעות דיגיטליים, ובאזור השרון מובילים בהשקעות הללו. בנוסף, רוב המצביעים מאמינים שיכול להיות כי המטבעות יהפכו לכלי מרכזי בכלכלה.

מכלל העונים לסקר, 13.1% משקיעים במטבעות דיגיטליים, 27.9% אינם משקיעים אך שוקלים לעשות זאת בעתיד, ו-35.9% טוענים שהם לא שקלו להשקיע ואינם שוקלים להשקיע גם בעתיד. בגילאי 18-34, כצפוי, נמצא אחוז המשקיעים הגדול ביותר - 18.7%, לעומת 5.7% בלבד בקרב בני 55 ומעלה.

בסקר נבדק גם פילוח אזורי המגורים של המשקעים - ואזור השרון ניצח בפער משמעותי של 23.7%. אחריו ירושלים עם 16%, רק במקום השלישי אזור המרכז ובסוף, בתיקו, נמצאים אזור הדרום והצפון.

לשאלה באיזה אופן הם משקיעים, 67.9% ענו שהם עושים זאת באופן עצמאי, דרך בורסה או זירת מסחר. 23.8% עושים זאת באמצעות מתווך כמו בית השקעות, ו-6% משתמשים בברוקר.

אלי מיזרוח, מנכ"ל סילבר קסטל (צילום: אלי כהן)
אלי מיזרוח, מנכ"ל סילבר קסטל | צילום: אלי כהן

הסיבות מדוע אלו שאינם משקיעים בוחרים בדרך הזו דווקא נובעות מחוסר בכלים וידע פיננסי, ולא מפני שהם חוששים מהשקעה כזו - 25.5% ענו שהסיבה היא חוסר בידע פיננסי, 22.1% הצביעו לכך שמדובר בחוסר בידע טכני, ורק 18.3% חוששים מהתנודתיות בשער המטבעות. על אף החששות, הרוב הגדול של המצביעים מאמינים שיכול להיות כי המטבעות הדיגיטליים יהפכו לכלי מרכזי בכלכלה בשנים הקרובות. רק כ-6% חושבים שזה כלל לא נכון.

בסקר נמצאו גם נתונים צפויים מראש כמו העובדה שצעירים משקיעים יותר במטבעות הדיגיטליים - אך נתונים אחרים כמו פילוח המגורים והנטייה של רוב המצביעים להאמין שהמטבעות יהפכו לכלי מרכזי - נותנת לראשונה סקירה על התפיסה של המטבעות הדיגיטליים בישראל.