לאו דווקא מתכנתים: הביקוש לעובדים מתחום משאבי האנוש גדל בצורה המשמעותית ביותר בקרב המעסיקים ב-2021 - כך מניתוח נתוני התעסוקה של דרושים IL בשלוש השנים האחרונות שהגיע לידי N12. אפשר אולי להבין את הדרישה הגדולה למגייסים כשמסתכלים על נתון אחר בניתוח דרושים IL: ירידה של כ-3% בקרב מחפשי העבודה בשנה החולפת ביחס ל-2019.

שוק ההייטק הרותח הפך את מנהלי/ות משאבי אנוש, האנשים האמונים על הגיוסים, לאנשי מפתח בחברות השונות. בתחום חל גידול של 185% במשרות המוצעות בין השנים 2020 ו-2021. זאת, לצד העובדה שתקופת הקורונה ועולם התעסוקה החדש שינו את סדרי העדיפויות והשיקולים של מחפשי העבודה, שהפכו בררנים יותר.

לאתר דרושים IL עולות יותר מ-100 אלף משרות חדשות בשנה, והנתונים החדשים עולים מניתוח של שלוש השנים האחרונות. בשנת 2020, שבה מקומות עבודה רבים נסגרו ועובדים רבים הוצאו לחל"ת או פוטרו, ירדו מספר המשרות הפנויות באתר ב-22% לעומת השנה הקודמת לה. עם זאת, בשנת 2021, המשק המתאושש ושוק ההייטק הפורח הביא לעלייה של 51% בהיצע המשרות לעומת 2020.

 

תחומים נוספים שחוו צמיחה בהיצע העבודה בשנה החולפת על פי דרושים IL, הם אדמיניסטרציה, עם עלייה של 105% בהיצע המשרות לעומת 2020; שיווק שזינק ב-88%; שירות לקוחות שקפץ ב-71% ב-2021; אבטחה שעלה ב-76% וכספים עם צמיחה של 67%. לעומת זאת, אם משווים ל-2019, התחום שהעלייה בהיצע העבודה בו היה הגדול ביותר הוא דווקא בריאות ורפואה (59%).

אריאל קסל, מנכ"ל דרושים IL (צילום: תומר פולטון)
אריאל קסל, מנכ"ל דרושים IL | צילום: תומר פולטון

"תחום משאבי האנוש הפך למשמעותי ביותר מבין המקצועות במשק בתקופה שאחרי הקורונה", אומר אריאל קסל, מנכ"ל דרושים IL. "תקופת הקורונה והזמן בבית גרמו לרבים לחשב מסלול מחדש לגבי הקריירה והחיים בכלל, הם לא ממהרים לקחת כל הצעה שהם מקבלים ועבודת המגייסים מורכבת ומאתגרת יותר. מעבר לגיוס, כיום שימור העובדים האיכותיים בחברה חשוב לא פחות וארגונים רבים משקיעים בכך הרבה משאבים, הן אנושיים והן כלכליים, מה שגורם כמובן לצמיחה דרמטית בהיצע העבודה בתחום משאבי האנוש. בהייטק אנו רואים בצורה קיצונית את הקושי והמאבק בגיוס עובדים וכן את ההשקעה בשימור עובדים, אך זה ניכר גם בשאר הענפים במשק".