חסר תקדים: כמעט 100 מיליארד דולר מכספי הסיוע הפדרלי לנפגעי הקורונה בארה"ב נגנבו בהונאות רשת, כך דיווח הלילה (בין שלישי לרביעי) השירות החשאי האמריקני.

הכספים נלקחו מתוכנית ההגנה על המשכורת של הרשות לעסקים קטנים, מתוכנית ההלוואות לנפגעי האסון הכלכלי ותוכנית נוספת שנועדה לספק סיוע למובטלים ברחבי המדינה. עד כה אותרו והושבו יותר מ-2.3 מיליארד דולר, ונעצרו יותר מ-100 חשודים, קבוצות ואינדיבידואלים.

השירות החשאי, שמתמחה בפשיעה כלכלית בנוסף לתפקידו המוכר יותר שמספק הגנה נשיאותית, מינה מתאם לאומי להונאות מגיפה, שיפקח על החקירות הרבות של אינספור מקרי ההונאה הקשורים בכספי הסיוע. בשירות החשאי ישנן כרגע 900 חקירות פעילות שקשורות להונאות המגיפה.

"אני באכיפת החוק כבר 29 שנים ועבדתי על כמה חקירות הונאה סבוכות ביותר ב-20 השנים האחרונות, ומעולם לא ראיתי משהו בסדר גודל כזה", סיפר ל-CNBC סוכן מיוחד צ'ארג' רוי דוסטון, שמונה לתפקיד החדש. "אין ספק שהתוכניות האלה היו קלות לפריצה אונליין". ברבים מהמקרים הגנבים נכנסו לתוכניות הסיוע על ידי גניבת זהויות מנפגעים אמיתיים וכך העבירו אליהם את הכסף.

ממשל ארה"ב חילק כ-3.5 טריליון דולר בניסיון לסייע למשק בתקופת הקורונה מאז תחילת 2020. מדובר בתוכניות שנהגו ויושמו במהירות מרבית כדי להציל את משקי הבית מקריסה בצל הסגרים, ונמתחה עליהן ביקורת רבה. דוח מבקר של מחלקת העבודה האמריקנית מצא כי מיליארדי דולרים חולקו ללא שליטה מספקת והיוו קרקע פורייה להונאות פוטנציאליות. על תוכנית הסיוע למובטלי המגיפה נכתב בדוח כי על פי ההערכות, 89 מיליארד דולר מתוך 896 מיליארד הדולר שחולקו למובטלים, "סביר ששולמו באופן לא ראוי, עם שיעור משמעותי של הונאות".