ועדת הכספים אישרה לפנות בוקר (בין שלישי לרביעי) את החלק המספרי בתקציבי המדינה לשנים 2022-2021. בתוך מסגרות התקציב, אושרו מאות מיליוני שקלים כתוספות לכספים הקואליציוניים. חברי האופוזיציה הצליחו להכניס כספים לישיבות למסגרת התקציב. מחר צפויה הוועדה להמשיך ולדון בחלק המילולי שבחוקים, שישלים את חקיקת חוק התקציב.

על רקע הוצאה גדולה מהצפוי והגל הרביעי נוספו 10 מיליארד שקלים לסעיף הקורונה בשנת 2022. התקציב לשנה זו יגדל ויעמוד על 572.9 מיליארד שקלים. תקציב המדינה לשנת 2021, כולל הוצאות הקורונה ותשלום חובות, הינו כ-609.1 מיליארד שקלים.

ועדת הכספים מצביעה על מסגרות התקציב (צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת)
ועדת הכספים מצביעה על מסגרות התקציב | צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

בתוך מסגרות התקציב, אושרו התוספות לכספים הקואליציוניים: לשנת 2021 תוספות בסך כ-326 מיליון שקלים ולשנת 2022 תוספות בסך כ-400 מיליון שקלים. בנוסף, במסגרת סיכום עם חברי האופוזיציה ינון אזולאי, בצלאל סמוטריץ, יצחק פינדרוס ואופיר כץ, נקבע כי כספים שתוכננו להיות מועברים לישיבות במסגרת תקנות בשנים 2021 ו-2022, יכנסו לבסיס התקציב.

מוקדם יותר אתמול אישרה הוועדה את חוק מסגרות תקציב המדינה לשנים 2021-2022, הקובע את תקרת הגרעון ואת שיעור הגידול המרבי בהוצאה הממשלתית ביחס להוצאה בתקציב אשתקד. במסגרת הדיון הוצג כי לסעיף הרזרבה שבתקציב המדינה לשנת 2022 יתווספו אותם 10 מיליארד שקלים להתמודדות עם משבר הקורונה: 5 מיליארד מיועדים להתמודדות שוטפת עם הקורונה, ו-5 מיליארד נוספים לשימוש למקרה של החמרה שתסכן את בריאות הציבור.

במהלך השבועות האחרונים סיימה ועדת הכספים לאשר את הרפורמות הגדולות שהגיעו לפתחה במסגרת חוק ההסדרים, ושאר ועדות הכנסת עומלות בימים אלה כדי לסיים להצביע על הרפורמות הנוספות. הלילה, לאחר 12 שעות דיונים, אישרה ועדת החוקה את הרפורמה ברגולציה, שהייתה אמורה להיות רפורמת הדגל של הממשלה הזו אך לבסוף הצטמצמה באופן משמעותי ונותרה בה בעיקר הקמה של ועדה מייעצת.