השנה, יזמים צעירים ומבטיחים חטפו את מקומותיהם של עשירים ותיקים ומנוסים יותר בדירוג 400 עשירי ארה"ב היוקרתי של מגזין פורבס. חלק מהמיליארדרים שנדחקו הצידה הם שמות מוכרים כמעט בכל בית ברחבי העולם, כולל הנשיא לשעבר דונלד טראמפ שהודח מהרשימה בפעם הראשונה לאחר שכיכב בה 25 שנה ברציפות.

הסיבה לכך היא שסף הקבלה לרשימה עלה השנה, והוא עומד כעת על 2.9 מיליארד דולר, עלייה מסף של 2.1 מיליארד דולר מהרשימה של השנה שעברה. הונו של טראמפ, הנשיא לשעבר, עומד נכון להיום על 2.5 מיליארד דולר בלבד.

טראמפ אינו היחיד שמצא את עצמו בחוץ, לצד 51 עשירים נוספים. מתוכם, 31 מהאנשים שהודחו היו דווקא עשירים יותר בהשוואה לשנה שעברה, אך זה עדיין לא עזר להם להשתחל לדירוג. בתוך חבורה זו ניתן למצוא את מיליארדר הטבק בראד קלי ומנכ"ל חברת מוצרי הספורט והטיולים קולומביה, טימות'י בויל.

דונלד טראמפ, 2021 (צילום: James Devaney/GC Images, Getty Images)
טראמפ לא לבד. נשיא ארה"ב לשעבר, ארכיון | צילום: James Devaney/GC Images, Getty Images

שני האחרונים אמנם הגדילו את הונם באופן משמעותי בשנה החולפת, אבל נותרו בחוץ בשל מתעשרים חדשים כמו בריאן ארמסטרונג, מייסד פלטפורמת הסחר במטבעות קריפטוגרפים Coinbase, או ג'ורג קורץ, מייסד חברת הסייבר העולה CrowdStrike.

הנה כמה מהנושרים הבולטים מהרשימה היוקרתית
 

אופרה וינפרי

שווי מוערך: 2.6 מיליארד דולר

תחום: בידור ומדיה

המנחה ואשת הבידור המוכרת כיכבה ברשימה לראשונה בשנת 1995, אז הונה נאמד ב-340 מיליון דולר. כיום, הונה תפח ל-2.6 מיליארד דולר המורכבים בעיקר מנכסים רבים ועסקאות נדל"ן גדולות שביצעה לאורך השנים, המניות שלה בחברת שומרי משקל וכן רשת המדיה המצליחה של הנושאת את שמה וכוללת תכניות יומיות, אתר אינטרנט, מוצרים נלווים ועוד.

לאחרונה ראיינה אופרה בראיון בלעדי את הנסיך הארי ורעייתו מייגן מרקל, בפעם הראשונה מאז שהודיעו על פרישתם מבית המלוכה הבריטי במהלך מתוקשר שכונה בכלי התקשורת ה'מגזיט'. הספיישל תפס את תשומת לבם של מעל ל-70 מיליון צופים ברחבי העולם וזיכה את אשת התקשורת הוותיקה במועמדות לפרס האמי.

אופרה ווינפרי, מפעל חיים, גלובוס הזהב (צילום: רויטרס)
מצאה את עצמה מחוץ לרשימה. אופרה ווינפרי בטקס גלובוס הזהב | צילום: רויטרס

ג'ון פול דג'וריה

שווי מוערך: 2.8 מיליארד דולר

תחום: מוצרי שיער, טקילה

המיליארדר שעשה את הונו מקו למוצרי טיפוח לשיער – לא נכנס השנה לרשימה על אף שהיה קרוב יחסית לרף הכניסה. דג'וריה הקים את חברת פול מיטשל בשנת 1980, ולאחר מכן הפך לשותף המייסד בחברת הטקילה Patron בשנת 1989. בשנת 2018, המיליארדר מכר 70% מהמניה שלו בחברת האלכוהול לחברה המתחרה בקארדי. שווי העסקה נאמד ב-5.1 מיליאד דולר.

דג'וריה עדיין אוחז במרבית המניות בחברת פול מיטשל, שרווחיה הושפעו משמעותית השנה בשל סגירת המספרות ברחבי העולם בצל התפשטות המגפה. למרות הכל, הונו של המיליארדר זינק ב-100 מיליון דולר בשנה האחרונה אך זה עדיין לא הספיק לו כדי לזכות במקום בדירוג. זוהי הפעם הראשונה שהמיליארדר נעדר מהרשימה מאז הופיע בה לראשונה בשנת 2008.

דוריס פישר

שווי מוערך: 2.8 מיליארד דולר

תחום: הלבשה

המייסדת השותפה של רשת הביגוד הפופולארית גאפ הופיעה את הופעת הבכורה שלה ברשימה בשנת 1990, אך נשרה ממנה בשנת 2005 ו-2007. גם השנה היא לא מופיעה בדירוג למרות זינוק של 99% בשווי מניית החברה במהלך השנה האחרונה. פישר אוחזת בבעלות על כ-5% מהחברה, מה שהגדיל את הונה ב-500 מיליון דולר השנה, לשווי כולל מוערך של 2.8 מיליארד דולר. בנה של פישר, ג'ון, דורג במקום ה-389 השנה.

ארכיון (צילום: Moodboard  , 123RF)
מייסדת גאפ כבר לא בדירוג | צילום: Moodboard , 123RF

טרבור מילטון

שווי מוערך: מיליארד דולר

תחום: מכוניות חשמליות

מייסד חברת המשאיות החשמליות Nikola הפסיד השנה 2.3 מיליארד דולר, לאחר שמניית החברה צנחה בעקבות האשמות כלפי המייסד בנוגע לכך ששיקר ביחס ליכולות של הטכנולוגיה שיצר. ביולי האחרון, הממשל האמריקאי האשים את מילטון בהונאה, ומילטון נאבק כעת על חפותו. חברת ניקולה הונפקה בחודש יוני 2020, ובשנה זו מילטון כיכב ברשימה עם שווי מוערך של 3.3 מיליארד דולר. כעת הונו צנח בכ-70%, מה שהותיר אותו בחוץ.

הכתבה פורסמה לראשונה ב"פורבס ישראל"