שיעור האבטלה ירד במחצית הראשונה של נובמבר ל-4.7% - כך פרסמה היום (שני) הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. מדובר בירידה של 0.9% מהמחצית השנייה של אוקטובר, אז נאמד שיעור האבטלה בכ-5.6%. שיעור התעסוקה עלה ל-61.8%

שיעור האבטלה הרחב, שכולל את הבלתי מועסקים שהפסיקו את עבודתם בשל משבר הקורונה, ירד ל-6.7%, שהם 292.2 אלף מובטלים, במחצית השנייה של נובמבר. זאת לעומת 7.3% (308.6 אלף) במחצית השנייה של חודש אוקטובר.

שיעור המשתתפים בכוח העבודה, כולל הבלתי מועסקים, הגיע ל-65.2% במחצית הראשונה של נובמבר. בהשוואה לתקופה שלפני הקורונה: בשנת 2019 שיעור המשתתפים בשוק העבודה נאמד ב-63.5% ובשנת 2020, שכבר הושפעה מעט מהקורונה, ירד ל-61.8%. שיעור המועסקים עלה ל-62.1% ושיעור התעסוקה הרשמי, כלומר שיעור המועסקים, המשתתפים בכוח העבודה ושעבדו השבוע, עלה ל-61.8% במחצית השנייה של נובמבר לעומת 59.6% במחצית השנייה של אוקטובר. 

רבים תוהים אם כבר ניתן לומר ששוק העבודה חזר לעצמו אחרי הקורונה. הביקוש לידיים עובדות, כ-150 אלף משרות פנויות, מעיד מחד על התאוששות של המשק אך מנגד על מחסור בעובדים. שיעור התעסוקה הגבוה, שמתקרב למצבו לפני הקורונה, הוא מדד שמשקף תחזית אופטימית במיוחד. עם זאת שיעור האבטלה נותר גבוה יותר משיעור האבטלה לפני המשבר, שנאמד אז על כ-3.8% בלבד.

פורום העצמאים מבית ההסתדרות הביע אי אמון בנתוני האבטלה הנמוכים."נתוני האבטלה הנמוכים שבהם מתהדרים הם פיקציה, לא יותר ממספרים בדוחות אקסל", מסר שי גל, ראש תחום כנסת וממשלה בפורום העצמאים מבית ההסתדרות. "ההתהדרות בהם היא עלבון לאינטיליגנציה של הציבור, שכן לא כוללם את בעלי העסקים הקטנים והבינוניים שנאלצו לסגור בעת ההגבלות וחלקם לא התאוששו ולא שבו לפעילות".