המשלחת הישראלית בטוקיו התעסקה בעיקר בספורט, אך מתברר שיש עוד דברים שעלולים להטריד את ראשי המשלחת ואפילו את הספורטאים. אחת מהדאגות הללו היא חשש מפני מתקפת סייבר, שעלולה לחבל בתוצאות הספורטאים. רק לפני 3 ימים הזהירו ב-FBI כי קיים חשש ממשי מתקיפות כאלו באולימפיאדת טוקיו. מומחי חברת Cynet, שהגנה על המשלחת האולימפית הישראלית, הסבירו את הסכנות הכרוכות באירוע כזה.

לעיתים קרובות מטרתן של מתקפות סייבר אינן רק רווח כספי, אלא גם הפעלת טרור ויצירת מבוכה בצד הנפגע. עבור האקרים אם כך, המשחקים האולימפיים הם הזדמנות לזכות בתשומת לב עולמית ושיבוש או השבתת התחרויות ייחשבו כהישג בינלאומי שלהם. זו הסיבה שקבוצות האקרים ניסו לפרוץ למערכות המחשוב והתשתית של אולימפיאדות קודמות. 

באולימפיאדת לונדון 2012 לדוגמא היה ניסיון להשבית את מערכת החשמל של הכפר האולימפי, אשר נמנע בעיקר בזכות מערכות חשמל חלופיות. מתקפות בוצעו גם במהלך משחקי ריו דה ז'ניירו 2016, ובפרט כנגד WADA (World Anti-Doping Agency) , לאחר הפעולות של הרשות נגד המשלחת הרוסית.

איום הפריצה לנתוני הספורטאים

בנוסף ישנן מתקפות שמיועדות להפריע לפעילות הספורטאים. מידע רגיש על הספורטאים נמצא בעשרות המחשבים הניידים של הצוות המלווה של המשלחת וביניהם רופאים, מאמנים, תזונאים, פיזיותרפיסטים ועוד. המידע כולל את הביצועים הספורטיביים שלהם ותוצאות של בדיקות שונות המשקפות את מצבם הגופני. המערכת של המשלחת מנתחת את הנתונים ומציגה בפני הצוותים המקצועיים המלצות שונות בתחומים כמו אימונים, תזונה וטיפולים שונים. כל המידע מרוכז בענן ונגיש דרך המחשבים הניידים והנייחים של המשלחת.

מיכאל בוטוניק מרצה בפני המשלחת כולה על סכנות הסייבר ב"וינגייט"
מיכאל בוטוניק מ-Cynet מרצה בפני המשלחת כולה על סכנות הסייבר ב"וינגייט"

לכן אבטחת המידע הרגיש של הספורטאים היא קריטית לזכייה במדליות. נתוני הספורטאים נמצאים במעקב מתמיד שנמשך עד דקות ספורות לפני שהם עולים לתחרות שלהם. פריצת סייבר למחשבים הניידים של הצוותים המקצועיים עלולה לשבש ברגעים הקריטיים את המוכנות של הספורטאים ולגרום לפגיעה תדמיתית חמורה במדינת ישראל לעיני כל העולם.

אם בשנים קודמות אנשי המשלחת היו צריכים להימנע משימוש בטלפונים ניידים, השנה קיבלו הספורטאים וצוותיהם פתרון מקיף של חברת Cynet, שאותו הם מגדירים כמעין 'טייס אוטומטי' של אבטחת סייבר. הפתרון של Cynet מנטר כל העת את איומי הסייבר דרך הענן, מנתח אותם בכלים של בינה מלאכותית ודואג לבלום מתקפות.

המשתמשים כלל לא מודעים לסכנות והם ממשיכים להשתמש במחשבים ללא כל דאגות. למשלחת שיוצאת לחו"ל אין אפשרות לקחת אתה איש סייבר שיעקוב אחר המערכות ועל כן פתרון אבטחה דרך הענן הוא הדרך היחידה להגן על מחשבים מרחוק.