הפתעה רעה בשיעור האבטלה: לא רק שסיום מודל החל"ת של המדינה בתחילת חודש יולי לא גרם לחזרה של מובטלים לשוק העבודה, אלא ששיעור האבטלה אפילו גדל מעט - כך עולה מנתוני כוח האדם שפרסמה היום (שני) הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. במחצית הראשונה של יולי היו 280 אלף ישראלים מחוסרי עבודה או בחל"ת, תוספת של כ-6,000 מובטלים לעומת המחצית השנייה של חודש יוני.

בהתאם, שיעור האבטלה הנוכחי של הלמ"ס עומד על 6.7%, לעומת 6.6% שבועיים קודם לכן. הלמ"ס מפרסם בנוסף נתון אבטלה מורחב, שכולל מובטלים ותיקים שכבר לא מחפשים עבודה באופן פעיל, והוא כבר מקיף 387 אלף איש ואישה – 9% מכוח העבודה בישראל.

יוני היה החודש האחרון למודל החל"ת הגורף של המדינה, במסגרתו הובטחו תשלומי דמי אבטלה לכל מי שאיבד את עבודתו בתקופת הקורונה. שר האוצר, אביגדור ליברמן, החליט להאריך את החל"ת לבני 45 ומעלה בלבד. המהלך, כפי שנראה כעת, לא הביא לגל חזרה המוני של מחוסרי תעסוקה לעבודה, ככל הנראה משום שלרבים מהם לא היה לאן לשוב בעקבות קריסת העסקים שבהם עבדו לפני המשבר.

במסגרת התקציב שאושר הבוקר, הצליחה להכניס שרת הכלכלה והתעשייה אורנה ברביבאי את הרפורמה בשוק התעסוקה לחוק ההסדרים. הרפורמה הזו, שנמצאת בשלבי תכנון כבר מספר שנים, הפכה לרלוונטית יותר עם התפשטות נגיף הקורנה שיצר בארץ משבר תעסוקתי נרחב.