נאמני סטודיו C בבקשה דחופה לבית המשפט: אשרו את מכירת הרשת לרונית רפאל. רפאל מציעה לשלם תמורה של 300 אלף שקל עבור רשת מכוני הכושר לנשים שקרסה לאחרונה. הרשת, שמונה כ-30 סניפים, הגישה לבית המשפט לפני שלושה שבועות בקשה לפירוק לאור קשיים כלכליים אליהם היא נקלעה בעקבות משבר הקורונה. הרשת, שנוסדה ב-1990, עברה ב-2019 לבעלות חדשה, לידי ניצן אריה ודורון כהן, בהיקף עסקה שהוערך ב-10 מיליון שקל.

בעקבות פנייתה לבית המשפט שנחשפה בגלובס, מונו לה הנאמנים עו"ד איל אייכל ורו"ח דרור אטיאס, שביקשו להוציא את הרשת למכירה מהירה. בהמשך דווח כי התקבלו עשרות פניות להתעניינות, אלא שבסיכומו של דבר מאמצי הנאמנים למכור את הרשת לא הבשילו, "בפרט לאור מצב התחלואה הגוברת בארץ", כך בנימוק שהוגש לבית המשפט, שבו מבקשים הנאמנים למכור את הרשת לרונית רפאל, המפעילה מרכזי טיפוח ואסתטיקה רפואית - היחידה שהגישה הצעה קונקרטית לקנייה בתמורה ל-300 אלף שקל.

עוד מפורט כי הנאמנים הציעו למתעניינים לרכוש גם חלק מנכסי החברה או לרכוש הון מניות, כאשר הודגש כי חלק מהמשכירים של הנכסים בהם ממוקמים סניפי הרשת ביקשו להשתחרר מהסכמי השכירות.

ההצעה של רפאל היא לשלם 300 אלף שקל עבור מלוא הזכויות של החברה, המוניטין שלה, הקניין הרוחני והמותגים, רשימת נתוני הלקוחות (הנכס החשוב ביותר שיש לארגון) וזכויות עתידיות ככל שקיימות. יצוין כי רפאל לא מתחייבת להפעיל את הרשת. ברשת דיווחו בשעתו כי מיותר מ-20 אלף מנויות נותרו כיום 4,500 בלבד, אלא שהמאגר של סטודיו C כולל עשרות אלפי נשים, והוא הערך הממשי בעסקה המוצעת. יצוין כי ברשת עובדים כ-250 איש, הרוב נשים.

עוד נקבע כי התמורה תגדל ב-50 אלף שקל בגין כל השכרה של סניף מסניפי החברה. המכירה שנעשית בהליך של פירוק, לא כוללת את החובות שצברה הרשת המוערכים בעשרות מיליוני שקלים.

סעיף שעורר את התנגדותם של העובדים הוא שהרוכשת בחרה שלא לקבל על עצמה כל התחייבות ביחס לעובדים, "אך ציינה כי תפנה באופן יזום לעובדי הסניפים הרלוונטיים כדי לבחון את העסקתם".

עו"ד אופיר רונן, המייצג יותר מ-150 מעובדי סטודיו C, הודיע כי העובדים מתנגדים לבקשה לאישור הצעת הרכישה, לאור העובדה שאין בה התחייבות להעסקת עובדים ולשמירה על תנאי תעסוקתם.  בכוונתו להגיש בקשה לבית המשפט, במסגרתה הוא יודיע כי העובדים מתנגדים לבקשה ודורשים שהנאמנים יערכו מכרז חדש. 

עו"ד רונן ציין כי "הליך המכר עדיין לא הסתיים, כל עוד המציע לא אושר על-ידי בית המשפט", וכי "לרשתות חדרי הכושר הגדולות נוצרה הזדמנות עסקית חד-פעמית לרכוש את רשת סטודיו C, בעלת מוניטין רב עם צוות עובדים מקצועי, מיומן ומנוסה, כאשר היא נקייה מכל חוב ושיעבוד. משבר הקורונה יוצר הזדמנויות עסקיות שמי שיידע לנצלן, יוכל בעתיד להרוויח בגדול".

בתוך כך עו"ד רונן קורא לרשתות הכושר או לגורמים רציניים אחרים הרוצים להיכנס לתחום להגיש הצעה לנאמנים, במסגרתה יציעו להעסיק את מרבית עובדי הרשת תוך שמירה על תנאי תעסוקתם.

הכתבה המקורית פורסמה ב"גלובס"