ליאונרדו דיקפריו מצטרף כמשקיע וכיועץ לחברת הבשר המתורבת הישראלית "אלף פארמס": Aleph Farms ו-Mosa Meat, שתי חברות המובילות את תחום הבשר המתורבת בעולם, הודיעו היום (רביעי) על השקעה של השחקן זוכה פרס האוסקר, לאונרדו דיקפריו. ההשקעה של לאונרדו דיקפריו באלף פארמס, היא כחלק מהגיוס האחרון של החברה שעמד על 105 מיליון דולר.

שתי החברות כבר הוכיחו את יכולתן לגדל בקר ישירות מתאי בעלי חיים, עם חשיפת ההמבורגר המתורבת הראשון על ידי Mosa Meat בשנת 2013 וסטייק הבקר וכן האנטריקוט הראשון על ידי Aleph Farms בשנת 2018 ו-2021.

"אחת הדרכים המשפיעות ביותר שבהן נוכל לפתור את משבר האקלים היא באמצעות שינוי של מערכת המזון שלנו", אמר דיקפריו. "Mosa Meat ו-Aleph Farms מציעות דרכים חדשות לספק את הביקוש העולמי לבקר, תוך כדי פתרון של מספר בעיות דחופות המזוהות כיום עם ייצור בשר בקנה מידה תעשייתי. אני שמח מאוד להצטרף אליהן כיועץ וכמשקיע בעודן מתכוננות להציע בקר מתורבת לצרכנים".

הסטייק המתורבת הראשון (צילום:  אלף פארמס והטכניון)
הסטייק המתורבת הראשון של "אלף פארמס" | צילום: אלף פארמס והטכניון
הסטייק המתורבת הראשון (צילום:  אלף פארמס והטכניון)
הסטייק המתורבת הראשון של "אלף פארמס" | צילום: אלף פארמס והטכניון

לדיקפריו יש רקורד כמשקיע וכיועץ לחברות הפועלות למיגור השפעות שינויי האקלים וההגנה על כדור הארץ. לשחקן המפורסם קרן צדקה שמתמקדת בבעיית התחממות הגלובלית ושמירה על המגוון הביולוגי של כדור הארץ, והיא גייסה למעלה מ-80 מיליון דולר מאז 2008 ממענקים למטרות סביבתיות. בשנת 2014 דיקפריו נבחר לשליח שלום באו"ם בתחום האקלים. הוא הפיק וביים מספר סרטים, ביניהם גם סרטים תיעודיים, אודות משבר האקלים וחשיבות ההגנה על חיות הבר.

Aleph Farms מגדלת סטייקים של בקר, מתאים לא מהונדסים גנטית המבודדים מפרה חיה, מבלי לפגוע בבעלי חיים ותוך השפעה מופחתת על הסביבה. החברה, אשר מטה המשרדים שלה נמצא ברחובות, הוקמה ב-2017 כשיתוף פעולה בין קבוצת שטראוס המחזיקה ביחד עם רשות החדשנות הישראלית בחממת הפודטק The Kitchen, ופרופ' שולמית לבנברג מהפקולטה להנדסה ביו-רפואית בטכניון. 

דידיה טוביה, מייסד-שותף ומנכ"ל חברת Aleph Farms מסר: "כפעיל מסור בתחום איכות הסביבה, אנו מברכים את הצטרפותו של לאונרדו דיקפריו לוועד הקיימות המייעץ ולמשפחת המשקיעים המובילים שלנו. הצטרפותו למעגל המשקיעים מהווה מנוע משמעותי להרחבת השיחה הבינלאומית על הצורך המשמעותי במציאת פתרונות ברי קיימא לשוק המזון".