חגי תשרי: תפוח בדבש, תקיעה בשופר, חופשה משפחתית בחו"ל – ובשנתיים האחרונות, מגבלות קורונה.
תקופת החגים בשנת 2021 מאופיינת בשני סממנים עיקריים: הראשון, הוא הרצון העז של הישראלים לראות עולם לאחר שנה וחצי בצל הקורונה. והשני - סגר אפשרי, לאור העלייה בתחלואה.

במשרד הבריאות מסווגים את מדינות העולם לכמה קטגוריות: צהובות – שהנסיעה אליהן מותרת, אך מחייבת בידוד בחזרה לארץ, עד לקבלת תשובה שלילית או 24 שעות. אדומות – אליהן אסור לנסוע, למעט מקרים חריגים שאושרו על ידי ועדת החריגים. ולמדינות כתומות, שמחייבות את השבים מהן בבידוד מלא: ללא הבדלי גיל או קבלת חיסון.
לאחרונה הממשלה הרחיבה את רשימת המדינות הזו - ויצאנו לבדוק עם אנשי תעשיית התיירות, איך נראית השפעת ההחלטה הזו בשטח.

ניר מזור סמנכ"ל חברת "קשרי תעופה" מספר על עלייה בביקוש לטיסות וחבילות נופש למדינות הצהובות, ומוסיף שבקשרי תעופה לא חווים גל ביטולים חריג בעקבות הוראות הממשלה החדשות. לטענתו הישראלים מוכנים לשלם את מחיר הבידוד כדי לצאת לחופשה בחו"ל.

"מי שמבטל טיסות בישראל הם לא התיירים, אלא חברות התעופה"

"אנו רואים עלייה בביקוש לחופשות ארוכות בחגים ביעדים כמו איי סיישל, יוון ויעדים נוספים באירופה וגם בארצות הברית", מגלה מזור, ומדגיש שהנופש בחו"ל הוא למעשה "הפיתרון היצירתי" של הישראלים לסגר הצפוי שיתלווה אל החגים הקרובים. "יחד עם זאת בהחלט ישנן ביטולי טיסות, בעיקר של החברות הזרות", אומר הסמנכ"ל. "אלו בוחרות להעביר את הטיסות שלהן לאירופה או לשוק הבריטי שנפתח כמעט לחלוטין".

גם עוז ברלוביץ, מנכ"ל ארקיע אינטרנשיונל, מתאר מצב דומה: "אנו צופים שאנשים שתכננו חופשה בחו"ל בחצי השני של אוגוסט והחגים, יהיו מאוד גמישים בשינוי היעד על מנת למנוע בידוד של שבוע". ברלוביץ טוען שהקהל הישראלי מתאים את עצמו למציאות הקורונה ומגיב מהר לשינויים: "אנשים מוכנים לספוג גם בידוד של 7 ימים בתקופת אוגוסט והחגים - על מנת לצאת לחופשה משפחתית".

ואכן, חברות רבות טוענות שימשיכו להפעיל את קווי הטיסות שלהן גם למדינות שמחייבות בידוד. בארקיע מבהירים שימשיכו להפעיל את הטיסות השבועיות לבוקרשט, בלגרד ולאמסטרדם כרגיל. חברת התעופה היוונית בלו בירד איירווייס מעדכנת שלמרות הנחיות משרד הבריאות הישראלי, היא תמשיך להפעיל טיסות מנתב"ג לכרתים, רודוס, מיקונוס ובוקרשט, ואף בוחנת פתיחה מיידית של קו טיסות ישיר מנתב"ג לווינה.

גם ניק בטלס, מנהל פעילות חברת התעופה הבריטית וירג'ין אטלנטיק בישראל, מסר היום שבעקבות ההחלטה להעביר את אנגליה מרשימת המדינות האדומות - לכתומות, בכוונת החברה לחזור ולהפעיל את קו הטיסות שלה בין בן גוריון להית'רו, במתכונת של חמש טיסות שבועיות.

דיילת במטוס  (צילום: By Dafna A.meron, shutterstock)
דיילת במטוס, אילוסטרציה | צילום: By Dafna A.meron, shutterstock

אז אם גם אתם מחפשים לטוס בימים אלה, כל שנותר הוא להבין - מה המחירים?

אל-על הודיעה כי תוסיף טיסות ליעדים שנותרו פתוחים ללא חובת בידוד בחזרה: פראג עם שתי טיסות בשבוע במחיר שמתחיל ב-199 דולר, ווינה עם 3-4 טיסות בשבוע במחיר שיתחיל מ-199 דולר. גם חברת ארקיע מעדכנת על הוספת יעדים חדשים בעקבות ההוראות: 3 טיסות שבועיות לווינה מ-199 דולר לכיוון, 2 טיסות שבועיות לקישינב מ-129 דולר לכיוון, ו-7 טיסות שבועיות לפראג בירת צ'כיה.

בשבוע הבא ישראייר תחל להוציא ארבע טיסות שבועיות לפראג, החל מ-280 דולר לאדם. שתי טיסות שבועיות לווינה החל מ-240 דולר לאדם, שתי טיסות שבועיות לזלצבורג במחיר של 280 דולר לאדם ושתי טיסות שבועיות למולדובה במחיר כרטיס החל מ 199 דולר לאדם. בנוסף החברה תפעיל טיסות לבודפשט 3 פעמים בשבוע החל מ-199 דולר לאדם. בקשרי תעופה תוכלו למצוא טיסות לפראג החל מ- 285 דולר לאדם, לווינה החל מ- 329 דולר לאדם ולקישינב החל מ-299 דולר לאדם.