אחרי העלייה בנתון הקודם שפורסם, שיעור האבטלה הרחב ממשיך לרדת: האבטלה בישראל בחודש יולי הגיעה ל-8.4% שהם 358.9 אלף מובטלים, זאת לעומת 9% (387.1 אלף מובטלים) בחודש יוני. אם מסתכלים על המחצית השנייה של חודש יולי בלבד, שיעור האבטלה אף נמוך יותר - 7.6%.

שיעור האבטלה המצומצם ירד גם הוא בחודש יולי, מ-6.6% (שהם 274.3 אלף) ל-6.2% (259.5 אלף) בלבד. במחצית השנייה של חודש זה, היה שיעור האבטלה 5.5% בלבד. שיעור התעסוקה בחודש יולי, לא כולל נעדרים זמנית מעבודה כל השבוע מסיבות הקשורות בקורונה, הגיע ל-58.4%, זאת לעומת 57.8% בחודש הקודם. במחצית השנייה של יולי היה שיעור התעסוקה אף גבוה יותר והגיע ל-60.1%.

שיעור הבלתי מועסקים מכוח העבודה ירד מ-5.4% ל-5.2%. זה הנתון שנמדד לפני הקורונה, ללא המובטלים שהוצאו לחל"ת וללא מפוטרי הקורונה שלא מחפשים עבודה, והוא מודד את המובטלים שאין להם קשר עם מעסיק ומחפשים עבודה באופן פעיל. לפני המשבר עמד שיעור מובטלים זה על 3.8%.

שר האוצר, אביגדור ליברמן, מסר בתגובה לנתונים המעודדים: "את המנגינה הזאת אי אפשר להפסיק. נתוני האבטלה מוכיחים שהמשק הישראלי נמצא במגמת התאוששות מהירה אודות לצעדים שאנו נוקטים ובהם שינוי מתווה החל"ת ומתן סיוע דיפרנציאלי לאלו הזקוקים לו. ההשקעה שלנו בצעדי מנע לסגר תביא להמשך האצת הצמיחה, הגדלת שיעור התעסוקה ושיפור הפריון במשק".

ביקורת רבה נשמעת על משרד האוצר בימים אלה, ועל שר האוצר בפרט, שנעדר מישיבות קבינט הקורונה ולא מפרסם את תוכנית הסיוע שיספק לעובדים במקרה של סגר. באוצר מבהירים שהם מתנגדים לסגר מכול וכול וגם אם יגיע מצב כזה לא יחזירו את מודל החל"ת של הממשלה הקודמת. עם זאת, באוצר מקיימים דיונים בנושא וכפי שפורסם ב-N12 אחת האפשרויות במקרה של סגר היא מודל חל"ת היברידי שמחקה את המודל הגרמני.