הממשלה הבריטית מתכוונת להכפיף את ערוצי הסטרימינג כמו נטפליקס, אמזון ודיסני לאותה רגולציה שלה כפופות רשתות השידור הבריטיות הפרטיות ורשת ה-BBC הציבורית; כך מדווחים היום כלי התקשורת בממלכה. לפי הדיווח, הממשלה הבריטית תציג בקרוב תוכנית שתחייב את פלטפורמות השידור הדיגיטליות הגלובליות הללו לעמוד ברגולציה בריטית מבחינת תוכן, בפעם הראשונה אי-פעם.

לפי ה"דיילי מייל" הבריטי, הסיבה להצעת החוק היא בין השאר האופן שבו אחת מסדרות הדגל של "נטפליקס" - "הכתר", העוסקת בקורות משפחת המלוכה הבריטית - הציגה את יחסיהם של הנסיך צ'ארלס והנסיכה דיאנה. הסדרה הציגה, באופן שגוי ומטעה לדברי העיתון, כאילו צ'ארלס ואהובתו קמילה פרקר בולס המשיכו ברומן שלהם בכל שנות הנישואים של צ'ארלס ודיאנה, עובדה שהוכחשה על ידי המעורבים והוגדרה על ידי העיתון כ"שגויה". צופים בריטיים דרשו כי "נטפליקס" תוסיף כתוביות המבהירות כי מדובר בסצינות דמיוניות, אך המחוקק הבריטי גילה כי הוא אינו יכול לחייב את החברה לעשות זאת.

NETFLIX (צילום: Worawee Meepian)
רגולציה על התכנים? נטפליקס, אילוסטרציה | צילום: Worawee Meepian

שר התרבות הבריטי אוליבר דאודן מתכוון, לפי הדיווח, לבדוק ולהאחיד את החוקים התקפים לגבי הגבלת גיל מומלץ לצפייה, אך גם סטנדרטים מקצועיים כמו אמינות ואובייקטיביות, הנדרשים מכלי התקשורת ומערוצי הטלוויזיה הבריטיים. העיתון מציין כי ל"נטפליקס" יש עשרה מיליון מנויים בבריטניה, יותר מאשר לרשת "סקיי" הבריטית, אך משום שהחברה רשומה בהולנד היא כפופה רק לחקיקה ההולנדית, אפילו בתוכן באנגלית.

בבריטניה מוגשות כל שנה כ-50 אלף תלונות על שידורי טלוויזיה לגוף המפקח על התוכן המשודר בהם. בניגוד לזאת, בריטי שמעוניין להתלונן על התוכן ב"נטפליקס" צריך למלא טופס מקוון בהולנדית, ציין ה"דיילי מייל". "רשתות השידור הבריטיות נאלצות להתחרות עם הענקיות הללו כשיד אחת שלהן קשורה מאחורי הגב", אמר מקור ממשלתי אנונימי לעיתון, "לענקיות הסטרימינג יש כיסים עמוקים והן לא מפוקחות, מה שמאפשר להם לקדם את הפרשנות שלהם לגבי החיים הבריטיים".

ההשלכות של הכפפת התוכן לרגולטור הבריטי עשויות להיות רחבות הרבה יותר מתוכן פיקטיבי בסדרות, אלא להתרחב גם לתחום הדוקומנטרי, למשל בנוגע לחיסונים - ומה מותר ומה אסור לשידור בממלכה הבריטית מחשש לעידוד קמפיינים של מתנגדים לחיסונים. כך גם לגבי סדרות פשע-אמיתי ותוכן אחר, שיידרשו לעמוד באמות המידה הבריטיות לגבי איזון והצגת הדברים.

הכתבה פורסמה לראשונה ב"גלובס"