הגירעון של מדינת ישראל ממשיך במגמה חיובית של הצטמקות מאז תחילת היציאה ממשבר הקורונה. הגירעון המצטבר ב-12 החודשים האחרונים עמד על 149.2 מיליארדי שקלים, שהם 10.5% מהתוצר, שיפור לעומת 11.2% בסוף אפריל – כך עולה מנתונים שפרסם היום (שלישי) החשב הכללי במשרד האוצר.

הגירעון בחודש מאי הסתכם ב-8 מיליארדי שקלים, לעומת כ-17.8 מיליארדי שקלים במאי אשתקד, בעיצומו של המשבר. מתחילת השנה נמדד גירעון מצטבר של כ-34.8 מיליארד שקלים, לעומת 45.9 מיליארד שקל בתקופה המקבילה אשתקד.

פתיחת המשק מוסיפה להשפיע לטובה על הגירעון, והכנסות המדינה ממיסים זינקו בכ-22% מתחילת השנה, לעומת התקופה המקבילה ב-2020. סך הכנסות המדינה קפצו ב-30% והגיעו לכ-164 מיליארדי שקלים.

לראשונה מפרוץ משבר הקורונה נרשמה ירידה בהיקף הוצאות הממשלה כאחוז מהתוצר המצטבר. עם זאת, שיעור ההוצאות נותר גבוה והגיע לכמעט 200 מיליארדי שקלים בחודשים ינואר-מאי – 15.5% יותר מאשר בתקופה המקבילה אשתקד. זאת בעיקר בשל תוכנית הסיוע הכלכלית של הממשלה שנמשכת עדיין, לרבות בדמי אבטלה ופיצויים לעסקים.

שר האוצר, ישראל כ״ץ, ציין כי: ״המשך מגמת הירידה בגרעון המצטבר היא נתון חשוב שמתווסף לנתונים חיוביים נוספים בכל התחומים המרכזיים ובהם גידול בתחזית הצמיחה, שמירת דירוג האשראי הגבוה, ירידה בשיעור האבטלה, ועוד". לדבריו של כ"ץ, "נתונים אלה מצביעים על התאוששות מהירה של המשק הישראלי, ומעידים על הצלחת המדיניות הכלכלית אותה הובלתי בזמן משבר הקורונה, אשר יוצרת כעת את הבסיס לזינוק הצפוי בכלכלת ישראל עם המשך הניהול הנכון".