שירות התעסוקה פרסם היום (רביעי) את שיעור דורשי העבודה לפי ערים, ומהנתונים עולה כי אילת כבר לא מחזיקה במקום הראשון והמפוקפק, ובמקומה נמצאת שם נצרת. גם בטבלה זו ניתן לראות ששיעור האבטלה בסך הכול יורד – בנצרת המובילה יש 26.7% דורשי עבודה, לעומת ה-40% שהיו באילת בינואר.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

אחרי נצרת ניצבת אום אל פאחם, עם שיעור אבטלה של 26.5%, ואחריהן בית"ר עילית (23.1%), רהט (21.5%) ועכו (21.5%) שסוגרות את החמישייה הראשונה. החמישייה הזו בהחלט מייצגת - 13 מבין 15 הערים בעלות שיעור דורשי העבודה הגבוה ביותר הן ערביות, מעורבות, חרדיות או בעלות שיעור גבוה של חרדים ו\או ערבים.

העיר שבה נרשמה הירידה הגבוהה ביותר במספר דורשי העבודה במהלך מרץ היא אילת, שירדה למקום השישי בשיעור דורשי העבודה, וחוותה צמצום של 26% בשיעור המובטלים. הרחק אחריה ניצבת מודיעין, במקום השני עם ירידה של 10%. גם בטבריה, שכלכלתה נסמכת במידה רבה על תיירות, ירש שיעור האבטלה ב-8%.

 

 בהסתכלות כללית יותר אומרים בשירות התעסוקה כי ב-42 ערים חלה ירידה של 5% ומעלה במספר דורשי העבודה: כמחציתן הן ערים ממרכז הארץ, 4 מהן בלבד הן חרדיות ובתוכן רק עיר ערבית אחת.

נתונים אלו, יחד עם העובדה ש-87% מהערים המובילות בשיעורי האבטלה הן חרדיות או ערביות, מאששים את הדאגה שביטאו באגף המחקר והתכנון של שירות התעסוקה לכל אורך המשבר מכך שמי שיתקשה יותר לשוב לעבודה גם לאחר סיום המשבר יהיו השכבות החלשות ומרוויחות השכר הנמוך.

עוד נמסר משירות התעסוקה כי הזכאות לדמי האבטלה, שהוארכה באופן גורף לכולם, מהווה תמריץ שלילי וחסם בפני חזרה לעבודה עבור מרוויחי השכר הנמוך, זאת במקום לשמש רשת ביטחון המאפשרת ומעודדת חזרה לעבודה.

מנכ"ל שירות התעסוקה, רמי גראור, התייחס לנקודה זו בדיוק: "בשנים האחרונות שקדמו למשבר, הגענו באמצעות תכנית מעגלי תעסוקה להישגים משמעותיים מאוד בהעלאת שיעורי התעסוקה בקרב מרוויחי השכר הנמוך. כעת, דווקא עם חזרת המשק לשגרה, הישגים אלו נתונים בסכנה וכדי להבטיח ולעודד את חזרת מרוויחי השכר הנמוך מחדש לעבודה, עלינו לקדם מדיניות של חיזוק ההון האנושי, עידוד תעסוקה והעמדת רשת ביטחון אפקטיבית שאינה מהווה חסם בפני חזרה לעבודה".