בחודש שחלף מאז הושק המנגנון שנועד לדווח על עובדים שמסרבים לחזור מחל"ת, התקבלו רק 93 דיווחים ממעסיקים, כך פרסם הבוקר (רביעי) שירות התעסוקה. 56 מעסיקים בלבד השתמשו באפשרות לדווח על עובדיהם. מנכ"ל שירות התעסוקה, רמי גראור, הבהיר כי הם רואים במספר הדיווחים הנמוך עדות לכך שהתופעה מצומצמת מכפי שנטען.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

כלל הדיווחים שהגיעו לידי שירות התעסוקה נבדקו, כלומר אנשי שירות התעסוקה שוחחו עם כל אחד ואחד מהעובדים שעליהם דווח. בסופו של דבר נמצא שרק 15 עובדים סירבו לחזור מסיבה שאינה מוצדקת. קצבת דמי האבטלה של אותם 15 עובדים הוקפאה לזמן קצוב במסגרת החוק.

לפני כחודש, השיק שירות התעסוקה מנגנון מקוון המאפשר למעסיקים הנתקלים בסירובי עובדים לחזור מחל"ת לדווח על כך לשירות ולהיעזר בכליו כדי להחזיר עובדים אלו לעבודה. במקרה הצורך, הבהיר השירות כי לא יהסס להפעיל את החוק ולשלול קצבה לתקופה מוגדרת כנגד אלה שלא נמצאה סיבה מוצדקת לסירובם לשוב לעבודה.

כתבות נוספות ב-N12:

>> איך מחזירים עובדים מחל"ת? זה מה שחושבים המומחים

>> מעסיקים שלא מצליחים להחזיר עובדים: "יוצרים דור של פרזיטים"

>> העובדים ש"מעדיפים להישאר בבית"

בשירות התעסוקה הבהירו כי אומנם הם היו סבורים בשעתו שהארכת תקופת החל"ת המזכה בדמי אבטלה אוטומטיים עד יולי 2021 הייתה רשת ביטחון נחוצה, אך כעת ייתכן שהיא הפכה לתמריץ שלילי בפני חזרה לעבודה לחלק מדורשי העבודה, בפרט בקרב מרוויחי שכר נמוך.

"שירות התעסוקה עומד בחזית להשבת דורשי העבודה למעגל העבודה ולחזרת המשק לשגרה", מסר המנכ"ל גראור. "במסגרת מאמציו אלו, השירות אינו מתעלם מתופעת יוצאי החל"ת המסרבים לשוב לעבודה. עם זאת, לא מדובר בתופעה גורפת ויעיד המספר הנמוך יחסית של דיווחים שהגיעו לפתחנו. כך או כך, ישנם מאות אלפי דורשי עבודה המשוועים לעבודה, אני שב וקורא למעסיקים המתקשים לגייס עובדים להיעזר בשירות התעסוקה אם באיוש המשרות ואם בשלל מגוון של שירותים וכלים תומכי השמה".