על אף הסגר, המשק מתחיל לחזור לשגרה באופן ספונטני, כך מלמד ניתוח עומק של מחלקת המחקר של שירות התעסוקה שפורסם היום (חמישי). הניתוח בחן את נתוני התעסוקה של השבוע החמישי לסגר, 30-24 בינואר. עם זאת, יש עלייה בכמות המפוטרים על חשבון היוצאים לחל"ת, שעלולים להיקלע לאבטלה ארוכת טווח.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

מהדוח עולה כי ישנה ירידה עקבית במספר הנרשמים החדשים בשירות התעסוקה ושיפור משמעותי ועקבי ביחס החוזרים לעבודה מול הנרשמים החדשים. מ-5 חוזרים על כל 100 נרשמים בשבוע השלישי של הסגר, ל-13 חוזרים על כל 100 נרשמים בשבוע הרביעי ו-23 חוזרים על כל 100 נרשמים בשבוע החמישי.

יחס החוזרים והנרשמים הגבוה ביותר נרשם בקבוצת הגיל 55-34, שהיא הקבוצה העיקרית בשוק העבודה. שם יש 57 חוזרים לעבודה על כל 100 נרשמים, ועל פי הדוח זה תומך בתובנה כי המשק חוזר לפעילות.

 

יחס החוזרים והנרשמים של היהודים גבוה משל הערבים, היחס של הגברים גבוה משל הנשים, והיחס בתל אביב, חיפה והדרום גבוה מהצפון ומירושלים. מאז השבוע השלישי, נרשמת ירידה עקבית בשיעור הנשים הנרשמות בשירות התעסוקה, ולראשונה מאז פרוץ הסגר שיעורן בקרב הנרשמים נמוך מ-60%.

עם זאת יש גם בשורות שליליות: שיעור המפוטרים בקרב הנרשמים בשירות התעסוקה עולה על חשבון הנרשמים המוצאים לחל"ת. בשבוע החמישי לסגר שיעור המפוטרים מכלל הנרשמים הגיע ל-18%, לעומת 15.4% בשבוע הרביעי ו-6.1% בשבוע השלישי לסגר. 

 

לטענת ד"ר גל זהר, מנהל מחלקת המחקר והמדיניות בשירות התעסוקה, "הירידה במספר הנרשמים לצד העלייה ביחס שבין חוזרים ונרשמים מלמדים על כך שהמשק מראה סימני התאוששות וחזרה לשגרה. לצד זאת, העלייה בשיעור המפוטרים מבטאת, מנגד, מגמה מדאיגה של עלייה במספר דורשי העבודה שעלולים להיקלע לאבטלה ממושכת וכתוצאה יתקשו לשוב למעגל העבודה עם שוך המשבר".