N12
פרסומת

מסתערים על המסעדות: לאחר החזרה לשגרה – אי אפשר להשיג שולחן בשבועות הקרובים‎

מתחילת השבוע ביקרו במסעדות ברחבי הארץ יותר מ-150 אלף סועדים, כשהממוצע השבועי לפני פרוץ המגפה עמד על 60 אלף • "אנחנו מלאים שבועות קדימה, אין הבדל בין אמצע שבוע לסוף שבוע", אומרים המסעדנים • ועדיין – מנהלי מסעדות רבים מעידים על הקושי שבהחזרת עובדים מחל"ת: "יש מסעדות שבכלל לא מצליחות לפתוח"

דין פישר
פורסם:
הקישור הועתק

חמישה ימים בדיוק חלפו מאז פתחו המסעדות את שעריהן ומטבחיהן, ועושה רושם שהקהל התגעגע מאוד. אחרי תקופה ארוכה שבה ניתן היה לאסוף אוכל רק בטייק-אווי, הזמנת מקום במסעדות ברחבי הארץ הופכת להיות משימה של ממש. מאות אלפים יבקרו בשבועות הקרובים במסעדות, והסיכוי לתפוס מקום קיים בחלק מהמקומות רק אחרי פסח.

"אנחנו מלאים", אומר לנו תומר אגאי, השף של מסעדת "סנטה קטרינה". "ואנחנו מלאים קדימה בצורה יפה. כמובן שזה שמח ונעים ומחמם את הלב אבל יש לנו לכסות על שנה שלא עבדנו". כך גם מעיד מור פלד, בעלי מסעדת "רפאלו" שמספר שהם סגרו את שירות המשלוחים בשל הביקוש הגבוה. "כל יום אנחנו סוגרים את האתרים ואנחנו גם עוצרים כניסות בשלב מאוד מאוד מוקדם. אין הבדל בין אמצע שבוע לסוף שבוע".

בארבעת הימים הראשונים שלאחר הסגר, בימים ראשון עד רביעי, ביקרו במסעדות כ-150 אלף ישראלים. בסוף השבוע הקרוב, מיום חמישי ועד שבת, צפויים לבקר במסעדות 125 אלף איש.‎ בשבוע הבא נרשמו ברחבי הארץ כבר 160 אלף סועדים, ולשם השוואה – הממוצע השבועי לפני תקופת הקורונה עמד על כ-60 אלף בלבד.

מסתערים על המסעדות
מסתערים על המסעדות | צילום: n12

ועדיין, המסעדנים מתלוננים על כך שקשה מאוד להחזיר עובדים מחל"ת. מצבת כוח האדם לא מלאה, ולכן המסעדה לא יכולה לפעול בתפוסה מלאה. "יש מחסור ענק בארץ, לא רק אצלי, בארץ, בכוח אדם", שיתף השף אבי לוי ממסעדת 'המוציא'. "יש מסעדות שבכלל לא מצליחות לפתוח. או יש מסעדות שלא מצליחות לנהל סרוויס כראוי. יש לי חבר טוב בתל אביב שיש לו מסעדה מאוד מוכרת, הוא לא מצליח להכניס אפילו 60 אחוז מהתפוסה שהוא צריך להכניס. ויש לי עוד חבר שעובד כמלצר, הוא בעל המסעדה. זה הזוי".

אז אם תכננתם לקפוץ למסעדה בסוף השבוע הקרוב, כנראה תצטרכו להמתין הרבה זמן בתור, או פשוט לקוות שתתבטל הזמנה של מישהו אחר. כך או כך, נקווה שהמסעדות יישארו פתוחות הרבה זמן.