סערת גיימסטופ הייתה הרצת מניות? התביעה הפדרלית והרשויות הרגולטוריות בארה"ב חוקרות אם העלייה המהירה של מניית גיימסטופ ומניות אחרות כמו AMC, הונעה על ידי מניפולציות ושיטות מסחר לא נאותות, כך פורסם הערב (חמישי) ב"וול סטריט ג'ורנל" על פי גורמים שמעורים בנושא.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

צוות ההונאה במחלקת המשפטים הפדרלית ומחלקת התביעה של סן פרנסיסקו, החלו לחקור את הנושא ולחפש מידע על הפעולות שנעשו באותה תקופה בקרב ברוקרים וברשתות חברתיות שהיוו פלטפורמה לשיח על המניות. התובעים דרשו מידע בין השאר מאפליקציית "רובין הוד" הפופולרית, שבה התבצע הרבה מהמסחר במניית גיימסטופ.

רק לפני שבוע כינסה שרת האוצר האמריקנית החדשה, ג'נט ילן, דיון של הרשויות הרגולטוריות המרכזיות, ביניהן הוועדה לניירות ערך ולבורסות ודירקטוריון הפדרל ריזרב, על מנת לדון בתנודתיות המטרידה בשווקים סביב אותן מניות.

נגידת הבנק ג'נט ילן (צילום: רויטרס)
ג'נט ילן, שרת האוצר | צילום: רויטרס

בסוף ינואר קפצה מניית גיימסטופ, מניה של רשת חנויות משחקי מחשב שסבלה מהפסדים רבים בשנה האחרונה, במאות אחוזים והגיעה מדולרים בודדים עד לשיא של 347 דולר. המהלך התרחש לאחר שהתפתחו דיונים רבים על המניה ברשתות החברתיות, המרכזית שבהן – אתר הפורומים "רדיט".

את הסחר שהקפיץ את המניה ביצעו סוחרי יום קטנים באפליקציות למסחר ללא עמלה כמו "רובין הוד". העלייה הפתאומית והאסטרונומית של גיימסטופ הובילה קרנות השקעה גדולות ש"הימרו נגד" המניה להפסדים גדולים, מה שרק עודד את הסחר של המשקיעים הקטנים. בסופו של דבר, לאחר מספר ימים של שיא, המניה החלה לצנוח וכיום היא נסחרת בשווי של כ-50 דולר, וממשיכה לרדת.

זו לא המניה היחידה שעברה תהליך כזה בשבועות האחרונים. גם מניית בתי הקולנוע AMC זכתה לקהל משקיעים צעירים שהקפיץ אותה. מיד לאחר גיימסטופ עברו המשקיעים הצעירים להעלאת שווי הכסף (המתכת) וכיום מדווח על עליות דומות במניות של חברות המריחואנה בארה"ב.