ביום ראשון בבוקר יוסר הסגר מעל המסחר וגם הקניונים ייפתחו לציבור לאחר תקופה ארוכה. אלא שמבדיקת N12 עולה כי הפתיחה תהיה חלקית בלבד. רבות מהחנויות בקניונים צפויות לפתוח את שעריהן לשעות ספורות ביום ראשון, בעקבות מחסור בעובדים וחשש מפני הירתעות של קונים להיכנס למתחמים הסגורים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

מנכ"ל קניוני עופר, משה רוזנבלום, אמר הבוקר ל-N12: "הקניונים שלנו ערוכים ומוכנים לפתיחה. הבעיה המרכזית שמטרידה אותי היא כוח האדם בחנויות. חלקן מתקשות להחזיר את העובדים מחל"ת", מסביר רוזנבלום.

לדבריו של רוזנבלום, "אנחנו פותחים את הקניונים בשעות הרגילות שלהם, אבל יכול להיות שלא תהיה תנועה של מבקרים ואז נפחית את השעות. לכן, העובדים מפחדים שלא תהיה להם משמרת מלאה, ואז השכר שהם יקבלו מעבודה יהיה נמוך מהכסף שהם מקבלים בחל"ת". גורמים ברשתות גדולות עימם שוחחנו מאשרים את דבריו של מנכ"ל הרשת.

שוק הכרמל  (צילום: החדשות )
השווקים נפתחים | צילום: החדשות

רשת קניוני עופר כוללת 17 סניפים ברחבי הארץ. רוזנבלום מעריך שכל החנויות יפתחו, לפחות בשעות הבוקר. לדבריו, "הפעם יש מספיק זמן להיערך, לסדר את החנויות, להחליף סחורה ולהתארגן". בשלב ראשון לא יאושר לפתוח את המסעדות לישיבה במקום אך חלקן יפעלו במתכונת של טייק אוויי.

גם ברשת קניוני עזריאלי הודיעו על פתיחה בשעות פעילות מלאות, אבל לא התייחסו למצב החנויות בפועל והאם הן ייפתחו כולן.

לפי ההקלות שאושרו לתחילת השבוע, הקניונים ייפתחו לכלל הציבור – לא רק למחוסנים – תחת הגבלות התו הסגול. במקביל, ייפתחו השווקים, מתחמי הקניות וחנויות הרחוב – שחלקם כבר חזרו לעבוד בפועל עוד לפני אישור הממשלה.

"המדינה למעסיקים: דווחו על עובדים שמסרבים לחזור מחל"ת"

שירות התעסוקה מציע למעסיקים לדווח על עובדים שמסרבים לחזור מחל"ת - כך פרסמו היום (חמישי) התאחדות התעשיינים ושירות התעסוקה שקידמו את המהלך יחד. על פי ההודעה שירות התעסוקה פיתח מנגנון מקוון המאפשר למעסיקים שנתקלו בסירובי עובדים לחזור מחל"ת לדווח על כך לשירות ולהיעזר בכליו. עם זאת, בהודעה לא מצוין באילו כלים מדובר.

גרנד קניון בבאר שבע (צילום: משה שי לפלאש 90)
גרנד קניון בבאר שבע | צילום: משה שי לפלאש 90

על רקע הקושי בגיוס עובדים לפתיחת המשק, ביקר אתמול יו"ר נשיאות המגזר העסקי, דובי אמיתי, את הטיפול של רשויות המדינה בבעיה. במכתב ששיגר למנכ"ל שירות התעסוקה, רמי גראור, ביקש אמיתי: "הפסיקו את תשלום דמי האבטלה, כפי שמורה החוק, לעובדים המסרבים לחזור לעבודה מחל"ת, על מנת לסייע למשק ולמדינה כולה לצאת מהמשבר".

יו"ר נשיאות המגזר העסקי כתב כי "על פי הדין, עובד שמסרב לחזור לעבוד מאבד את זכאותו לדמי אבטלה בתשלום. ואולם, למיטב הבנתנו, סנקציה זו אינה מופעלת כלל בימים אלה כנגד העובדים שמסרבים לחזור לעבודה". לדבריו, "אי הפעלת הסנקציה כנגדם והמשך תשלום דמי העבודה יוצרים תמריץ שלילי לאותם העובדים לחזור לעבודה ומותירים את המעסיקים בבעיה קשה ביותר".