"רק טעמתי": לא מדובר כאן בגנבים מקצועיים ומאורגנים, אלא במרבית המקרים במשפחות שיצאו לטייל, עברו ליד שדה או מטע והחליטו לקחת רק שקית אחת. זאת סיטואציה שמתרחשת מדי יום, בעיקר בסופי שבוע. כן, גם כשיש סגר כללי במדינה. "את הפרי שלנו תשאירו לנו. זו הפרנסה שלנו", ביקש החקלאי תומר גולדנברג ממושב גימזו.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"לצערי, הרווחים שלנו לא כאלה גדולים שאנחנו יכולים לחלק לכל עם ישראל", אמר גולדנברג. על פי נתונים שנאספו בשומר החדש, 12% מכלל אירועי הגנבות החקלאיות הם קטנים. באירוע קטן נלקחים עשרות קילוגרמים בודדים, שעלותם מאות שקלים. אם תכפילו את זה בכמות המקרים, ההפסדים לכל משק הם אדירים.

החקלאים נגד מטיילים  (צילום: החדשות 12, החדשות12)
סחורה גנובה שנתפסה | צילום: החדשות 12, החדשות12

גם אם זה נעשה בתמימות הנזק לחקלאים גדול. לא מדובר רק בפירות שנלקחים והם לא יוכלו למכור, אלא גם בנזק לשטח שהפולשים לא מכירים, ועושים בו כשלהם. "לפני שבועיים אני תפסתי אנשים מטיילים. טיפסו על עצי אבוקדו, ממש קטפו פירות", סיפר החקלאי אבי גולדשטיין מבנימינה. "כשאתם הולכים לטייל תישארו על הדרכים הציבוריות, אל תיכנסו לשטחים ואל תקטפו לנו פירות, אפילו אם זה רק אחד".

החקלאי יוסי חדד מנחל עוז הסביר: "מה שנראה לכם שאתם לוקחים 'רק שקית' של כמה פירות לבית, בסוף אצלנו זה מסתכם בסוף עונה בכמה טונות נכבדים של פרי, אשר נגזלים מאיתנו".

החקלאים נגד מטיילים  (צילום: החדשות 12, החדשות12)
סחורה גנובה שנתפסה | צילום: החדשות 12, החדשות12

לשמור על כל השטחים החקלאיים זו משימה בלתי אפשרית. לכן מרבית החקלאים נאלצים להסתפק בעיקר בהצבת שלטים. עכשיו הם מקווים שגם המטיילים יבינו שלקטוף ללא רשות, זו פעולה שפוגעת להם בפרנסה. אוריה קרן, רכז שטח של ארגון השומר החדש, פנה לציבור: "החקלאי, הוא מוציא על זה כל כך הרבה כוח, כל כך הרבה כסף, כל כך הרבה משאבים כדי להתפרנס. אל תקחו לו את הפרנסה".