המדינה הוציאה כ-16 מיליארד שקל על דמי אבטלה בחודשים מרץ-ספטמבר 2020 - כך עולה מנתונים של שירות התעסוקה והביטוח הלאומי שהגיעו הבוקר (שלישי) לידי N12. עוד נחשף כי אחד מכל שבעה בני אדם שנרשמו בלשכה הוא בן 55 ומעלה, ומתוך האוכלוסייה הזו רק אחוזים בודדים חזרו לעבוד. קיים חשש כי הקושי לשוב לעבודה יוציא רבים מהם לפנסיה מוקדמת.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

16 המיליארדים חולקו למאות אלפי ישראלים שאיבדו את עבודתם במהלך 7 החודשים הראשונים של המשבר. כך למשל באפריל, כ-895 אלף אזרחים קיבלו דמי אבטלה, ביולי ובאוגוסט קיבלו כ-445 אלף ישראלים דמי אבטלה ובספטמבר כ-555 אלף.

נכון לשבוע האחרון של ינואר, יש כ-160 אלף דורשי עבודה בגיל 55 ומעלה. מתוך כלל האנשים שנרשמו בלשכת התעסוקה בחודש מרץ, רק 12.8% חזרו לעבוד. באפריל - 14.3% שבו לעבודה, ביוני - 14.2% ובאוקטובר - 16.0%. 

"משבר הקורונה יצר דור שלם של אזרחים ותיקים שנאלץ לצאת לפנסיה כפויה, ולדבר הזה יש השלכות מאקרו כלכליות מרחיקות לכת", מסבירה השרה לשוויון חברתי לשעבר, מירב כהן. "עלינו לעשות הכול על מנת לייצר תמריצים שישמרו אותם בשוק העבודה כמה שיותר שנים, ואף לאפשר למבוגרים את החופש לבחור האם להמשיך לעבוד לאחר גיל הפרישה אם הם מעוניינים בזאת. ככל שנצליח לשמור את המבוגרים שלנו בשוק התעסוקה כך נרוויח עובדים עם ידע וניסיון רב, וכמו כן נמנע ממבוגרים רבים עוני, בדידות ומחלות".

מירב כהן (צילום: Noam Revkin Fenton Flash90, פלאש/90 )
מירב כהן, השרה לשעבר לשוויון חברתי | צילום: Noam Revkin Fenton Flash90, פלאש/90

עוד הוסיפה כהן: "כשרה לשוויון חברתי וגמלאים, קידמתי את הרעיון של מרכזי הכנה לפרישה בכל רחבי הארץ. מטרתם להכין את הציבור שנמצא לקראת גיל הפרישה לשלב ג' של חייו, תוך שימת דגש על מציאת מקומות עבודה שמותאמים לשלב הזה. בימים אלו נפתחים 12 מרכזים חדשים ברחבי הארץ ובהם ניתן לקבל ללא תשלום ייעוץ לקראת פרישה, הכולל מידע פיננסי, ייעוץ תעסוקתי, המלצות למסגרות להתנדבות, סיוע בקבלת שירותים באינטרנט, סדנאות לאורח חיים בריא ועוד. ראיתי במו עיניי איך מבוגרים שמגיעים למרכזים הללו יוצאים מהדיכאון ומייצרים לעצמם מסלול חיים חדש ומשמעותי".