הנהירה לקניונים שנפתחו במסגרת הפיילוט צפויה להוביל לשינויים במתווה: ועדת השרים לקורונה אישרה הערב (שני) במשאל טלפוני לתקן את מתווה פיילוט הקניונים, בעקבות הצפיפות שנרשמה ב-15 הקניונים שנפתחו בסוף השבוע האחרון.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

התיקונים כוללים את שינוי יחס תפוסת האנשים בחלל הקניון - מיחס של אדם לכל 7 מטרים רבועים, ליחס של אדם לכל 15 מטרים רבועים. בנוסף, בנוגע לשטח שבחנויות עצמן, ייקבע כי בנוסף לכלל החל בתקנות העיקריות לפיו התפוסה תהיה לפי יחס של אדם ל – 7 מ"ר ועד 10 אנשים, בחנויות "גדולות", שגודלן עולה על 150 מ"ר, התפוסה המירבית תהיה ביחס של אדם ל – 15 מטרים רבועים (וללא קביעת 'תקרה מספרית' על מספר השוהים).

קניון איילון (צילום: אבשלום ששוני, פלאש/90 )
המוני מבקרים בקניון איילון ברמת גן, בסוף השבוע האחרון | צילום: אבשלום ששוני, פלאש/90

חישוב השטח לעניין התפוסה המותרת בקניון בשטחים המשותפים לא יכלול שטח של מקום ציבורי ועסקי שהפעלתו אסורה המצוי בתוך קניון, כגון, שטח של אולם קולנוע המצוי בקניון. בנוסף, ועדת השרים לקורונה אישרה את הארכת הוראת השעה המאפשרת קיום בחירות ברשות המקומית תל מונד, נוכח קיומן של בחירות חוזרות ביום 8.12.

מנכ"ל קניוני עופר, משה רוזנבלום, אמר אתמול (ראשון) בריאיון ל-N12 כי החלוקה שנקבעה במסגרת הפיילוט לא הייתה הגיונית: "החלוקה 1 ל-7 מ"ר היא נכונה אבל היא צריכה להיות על כל הקניון. טענתי בשיחות שניהלנו שצריכה להיות חלוקה שווה על כל השטח. אני מקווה שיתקנו את זה. הבנו שצריך גם יותר סימונים, אז הוספנו כאלה לפני החנויות הגדולות". 

בתגובה לדברי המקורבים לשר הבריאות אדלשטיין שאמרו כי "אם המצב לא ישתנה באופן קיצוני ומיידי, נשקול גם סגירה מיידית", אמר רוזנבלום: "אני לא אסגור את הקניון, כי קניון זה מקום בטוח. אני לא מפר חוק, אבל היות ובקניון יש חנויות חיוניות כמו סופרים ודראג-סטורים, אני חייב להשאיר את הקניונים פתוחים. אני יכול רק לקוות שאני לא אהיה מפר חוק. אני חושב שהסוחרים צריכים להתעורר ולמחות מול שרי הממשלה. אני לא אמנע מהסוחרים שלי לפתוח".