הראל ויזל, בעל השליטה ומנכ"ל פוקס, הוא אחד מהאנשים הבולטים של השנה. הוא אולי הצטייר כ"חזיר קפיטליסטי" כשנלחם מול האוצר על מענקים לחברות ולעצמאיים. זה התחדד כשחשפנו שפוקס לא נפגעה מהקורונה. זה התחדד עוד יותר כשחשפנו שהוא מבקש דיבידנדים בשעה שאלפי עובדים שלו בחל"ת והחברה שלו מקבלת תמיכה ממשלתית. אבל, עם כל הביקורת, צריך להודות - הוא פשוט נלחם בשביל החברה שלו (כשמולו - זה לא כוחות - פקידי אוצר שחילקו כספים באופן לא שוויוני ורשלני).

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

הלוואי והראל ויזל היה יכול ל"השתכפל" ולנהל עוד כמה חברות ציבוריות. לבעלי המניות זה הדבר הכי טוב שיכול לקרות. חברה טובה היא חברה טובה בזכות המוצרים, הלקוחות, הסביבה העסקית. אבל, חברה מצוינת היא חברה מצוינת בזכות הניהול. ויזל "לא רואה בעיניים"  בדרך למטרה שלו - הגדלת רווחים והשבחת החברה, והוא הפך את פוקס לחברה מצוינת. 

השווי של פוקס עלה פי שלוש מאז חודש מארס (השפל של הקורונה) ועלה פי 2 מתחילת השנה. כן, למרות הקורונה, למרות המשבר הכלכלי, למרות הקניונים הסגורים, פוקס הגדילה רווחים. חלק מזה, נובע מסובסידיה ממשלתית - הענקת תשלומי אבטלה לחל"תניקים. חלק מזה נובע מהעוצמה של פוקס מול הקניונים והפחתת ואפילו איפוס תשלומי השכירות בחלק מהחודשים. חלק מזה נובע מטרמינלX - אתר החברה שמוכר בקצב גבוה פי כמה בזכות הקורונה. חלק מזה גם נובע מהוספה רציפה של מותגים חדשים.

על כל החלקים האלו מנצחת ההנהלה של פוקס וויזל בראשה, אלא שויזל החליט למכור מניות - עכשיו, כשהחברה בשיא של 4 מיליארד שקל. מכירה של בעל שליטה (ויזל הוא גם בעל השליטה וגם המנכ"ל), היא מבחינת בעלי המניות אירוע חשוב ואפילו קריטי. איך שלא תסובבו את זה, איך שלא יתרצו או יסבירו את זה, מכירת מניות זה הקטנת חשיפה לחברה. בעלי שליטה נוטים להגיד לנו כשהם מממשים - "נו אז מה? רוב ההון שלי עדיין מושקע בחברה; מכרתי רק כמה אחוזים; אני מעביר למזומנים כדי לחלק כספים לילדים". זה במקרים רבים נכון, אבל - למה עכשיו, למה לא לפני שנה או עוד שנה? העיתוי מעיד על "שלמות עיתוי ההחלטה". עכשיו זה כבר זמן טוב לממש. אז אולי המניה תמשיך לעלות. ועדיין - בעל השליטה מגדיר מחיר יציאה (תחת הדוחות והמצב העסקי הקיים).

הראל ויזל מנכ"ל ובעלים של קבוצת פוקס (צילום: שוקה כהן,  יח"צ)
צילום: שוקה כהן, יח"צ

הקונים היו ככל הנראה קופות גמל גדולות. אלטשולר  שחם היא המחזיקה הגדולה בפוקס (מעל 11%) כשגם קרנות הנאמנות של אלטשולר מחזיקים בשיעור משמעותי (4%). גופים מוסדיים אחרים מחזיקים בפוקס אבל לא בשיעורים משמעותיים.

עסקת המכירה היתה יום לאחר פרסום דוחות כספיים. הראל ויזל עצמו מכר את כל החזקתו (מעל 50 אלף מניות) וחברת ויזל החזקות בשליטתו מכרה 450 אלף מניות וירדה להחזקה של 21.7%. המימוש עמד על 3.5% מהחברה והסתכם ב-135 מיליון שקל - לפי מחיר של 268 שקל למניה. מדובר בכ-4% מתחת למחיר השוק, כשהמניה המשיכה לעלות מאז ב-6% ל-298 שקל למניה. כלומר, מחיר המימוש נמוך בכ-10% מהמחיר הנוכחי.  

יום לפני, דיווחה פוקס על כוונה להנפיק את החברה הבת - ריטיילורס ופרסמה דוחות כספיים שהיו טובים. הכנסות הרבעון השלישי צמחו ב-5.6% ל-864 מיליון שקל, למרות הסגר בסוף הרבעון. הרווח המתואם זינק ב-166% והסתכם בכ-54.1 מיליון שקל. נתוני מכירות החנויות הזהות עלו ברבעון השלישי במגזר אופנה ואופנת הבית בכ-7.2%, במגזר האווירה והטיפוח בכ-24% ובמגזר הספורט נרשמה עליה של כ-25.9%.

הרווח הגולמי ברבעון השלישי של שנת 2020 הסתכם בכ-445.2 מיליון שקל, המהווה כ-56.6% מהמכירות בהשוואה לרווח גולמי של כ-421.5 מיליון שקל, המהווה כ-56.5% מהמכירות ברבעון המקביל אשתקד, עליה של כ-23.7 מיליון שקל.

הרווח התפעולי ברבעון השלישי הסתכם בכ-75.8 מיליון שקל (9.6% מהמכירות), בהשוואה לרווח תפעולי של כ-143.6 מיליון שקל ברבעון המקביל. הרווח התפעולי אשתקד. בנטרול שערוך חד פעמי הסתכם בכ-50.7 מיליון שקל (6.8% מהמכירות). כלומר, הרווח התפעולי המתואם עלה בכ-49.5%.

הכתבה פורסמה במקור בביזפורטל