כלכלת ישראל גילתה סימני התאוששות מרשימים, עד שניחת עליה הסגר השנה. מאומדן ראשוני שמפרסמת היום (ב') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה עולה כי התמ"ג (תוצר מקומי גולמי) של מדינת ישראל עלה ב-37.9% ברבעון השלישי של 2020, והתקרב לרמה שבה עמד ברבעון המקביל אשתקד (ירידה של 1.4%).

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

רובו של הרבעון השלישי התאפיין באופטימיות סביב ההתגברות על מגיפת הקורונה. בחודש מאי החלו במתן הקלות על עסקים והחלה חזרה חלקית והדרגתית לשגרה. המגמה החיובית נגדעה לקראת סוף הרבעון, בערב ראש השנה שחל באמצע ספטמבר, אז נכנס לתוקפו הסגר השני שכלל סגירת מקומות העבודה למעט מקומות העבודה החיוניים.

גם הצריכה הפרטית לנפש קפצה בתקופה שבין הסגרים וגדלה ברבעון השלישי בשיעור של 8.7% בחישוב רבעוני. רמת ההוצאה למוצרים כמו הלבשה והנעלה, כלי בית, מוצרי בידור, חפצים אישיים וכו' חזרה לרמת הצריכה של הרבעון הראשון השנה. ואולם, רמת הצריכה של השירותים כלל השונים לנפש, במונחים ראליים, עדין נמוכה מאוד ודומה לרמה של שנת 2004. הגורמים המשפיעים במיוחד על ההתאוששות בצריכת השירותים ברבעון השלישי היו העליות בשירותי האירוח ובשירותי אחזקת משק הבית.

בהשוואה בינלאומית, ישראל שרדה לא רע את הרבעון השלישי. מנגד, יש לזכור שישראל מיהרה לשחרר את ההגבלות של הסגר הראשון – ואת ההשלכות הכואבות של הסגר השני על הכלכלה נראה רק בדו"חות הבאים.