"לא אמנע יותר מהסוחרים שלי לפתוח": 15 קניונים נפתחו מחדש ביום שישי האחרון, בו חל גם ה"בלאק פריידי", ותורים ארוכים השתרכו מחוץ לחנויות. הם נפתחו במסגרת פיילוט עם הנחיות ברורות ממשרד הבריאות כי יש להגביל את כמות המבקרים ל-1 לכל 7 מ"ר, וכן למנוע התקהלויות.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

לאחר שעקבו במשרד הבריאות אחרי תמונות התורים שהגיעו מהקניונים, מקורבים לשר אדלשטיין אמרו: "אם המצב לא ישתנה באופן קיצוני ומיידי, יצטרכו לשקול גם סגירה מיידית". כעת, בריאיון ל-N12 מנכ"ל קניוני עופר, משה רוזנבלום, מצהיר כי ימרוד אם תתקבל החלטה כזו. 

מקורבים לשר אדלשטיין אמרו אמש כי אם המצב לא ישתנה ישקלו סגירה מיידית של הקניונים, מה תגובתך?

"אני לא אסגור את הקניון, כי קניון זה מקום בטוח. אני לא מפר חוק, אבל היות ובקניון יש חנויות חיוניות כמו סופרים ודראג-סטורים, אני חייב להשאיר את הקניונים פתוחים. אני יכול רק לקוות שאני לא אהיה מפר חוק. אני חושב שהסוחרים צריכים להתעורר ולמחות מול שרי הממשלה. אני לא אמנע מהסוחרים שלי לפתוח".

"ראיתי את התמונות אצלכם של שוק מחנה יהודה, לא ראיתי ששר הבריאות אמר שצריך לסגור את שוק מחנה יהודה. יש גג לשוק מחנה יהודה. אם כבוד השר לא היה שם כדאי שיבקר שם, כי יש שם הרבה ממצביעי הליכוד. כדאי שיראה, שם יש גג כמו בקניון, רק בגובה של ארבעה מטר - כשבקניון 20 מטר. אז כדאי שהרגולטורים יראו מה באמת קורה כשהם פוגעים באנשים שמנסים לעשות טוב למשק ולשמור על כל הכללים".

מנכ"ל קניוני עופר, משה רוזנבלום (צילום: החדשות12)
מנכ"ל קניוני עופר, משה רוזנבלום | צילום: החדשות12

ראינו את התורים הארוכים, ייתכן שאתם לא מסוגלים למנוע התקהלות בקניונים?

"אנחנו לא חרגנו מנוהל אחד שמשרד הבריאות פרסם. אם ניקח את הקניון הגדול בפתח תקווה, שטח המעברים הציבוריים ושטח החנויות ביחד זה כ-60 אלף מטר. זה אומר שאפשר להכניס כ-9,000 איש, זה מה שקבע משרד הבריאות. בפועל השיא היה 3,800 בו-זמנית על פי מערכת ספירת אנשים מדויקת".

"איפה הטעות החמורה של משרד הבריאות? יש 200 חנויות בקניון הגדול בפתח תקווה. אם מכפילים 200 חנויות ב-10 לקוחות זה 2,000 איש. אם אני יכול להכניס ברגע שיא 3,800, נשארו 1,800 איש שהסתובבו בחלל בין החנויות. לא הגיוני שבחנות של 2,000 מטר כמו זארה ואייץ' אנד אם, 900 מטר כמו ברנואר או 800 מטר כמו בנייקי וקסטרו, יוכלו להיכנס 10 אנשים כמו בחנות דיזל של 100 מטר".

קניון איילון (צילום: אבשלום ששוני, פלאש/90 )
המוני קונים בקניון איילון, בסוף השבוע האחרון | צילום: אבשלום ששוני, פלאש/90

"החלוקה 1 ל-7 מ"ר היא נכונה אבל היא צריכה להיות על כל הקניון. טענתי בשיחות שניהלנו שצריכה להיות חלוקה שווה על כל השטח. אני מקווה שיתקנו את זה היום. הבנו שצריך גם יותר סימונים, אז הוספנו לפני החנויות הגדולות כמו נייק, פוט לוקר, אדידס..."

"אבל יותר מהכול חשוב לזכור, אי אפשר לפתוח בגוש תל אביב שני קניונים עבור מיליון וחצי אנשים. החלוקה לא הגיונית. הדבר הנכון ביותר הוא לפתוח את כלל המסחר - ואז לא יהיה עומס בנקודת זמן אחת בשני קניונים".

מה קורה בקניונים היום?

"הבוקר הגיעו כ-1,000 איש בו-זמנית, אנשים חזרו לעבודה היום וכיתות י' עד י"ב חזרו ללימודים. זה מוריד את כמות המבקרים ואני בטוח שלא נראה מה שראינו ביום שישי. אל תשכח שהעיתוי שפתחו את כל הקניונים, רגע אחרי הגרלה באמצע הלילה, לא אפשר לכולם להיערך כמו קניוני עופר עם אלכוג'ל, שמירה מוגברת וסיירת קורונה. הם לא היו ערוכים".

קניון איילון (צילום: אבשלום ששוני, פלאש/90 )
הפיילוט יצא לדרך, אבל שמירה על ההנחיות לא בהכרח מתקיימת | צילום: אבשלום ששוני, פלאש/90

היית מעדיף לחכות עוד ושכל הקניונים ייפתחו ביחד?

"קודם בריאות העם קודמת לכל דבר ועניין, אחר כך החינוך ואחר כך שאר הדברים. אבל אם החלטת לפתוח את המסחר תפתח את הכול, שכל אחד יוכל ללכת למקום שנוח לו ובטוח לו. אני אומר לשר הבריאות אל תעשה איפה ואיפה".