ישראל במשבר כלכלי חסר תקדים עם מאות אלפי מובטלים, ובכל זאת בפעם הרביעית בתוך שנתיים ישראל יוצאת לבחירות רביעיות - ויקרות במיוחד. בשונה ממערכות בחירות קודמות, הפעם - בשל התפשטות הקורונה - יתווספו עשרות מליונים נוספים כדי להבטיח שכולם יוכלו להצביע בבטחה. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

החישוב הוא כזה: עלות ישירה של לוגיסטיקה בתקופת בחירות היא כ-500 מיליון עד 700 מיליון שקלים. יום השבתון עולה למשק לא פחות מ-2 מיליארד שקלים, וביחד - כ-2.5 מיליארד שקל. עד כאן זה דומה לפעמים קודמות, אלא שבגלל הקורונה צפויים להתווסף עוד כ-80 מיליון שקלים עד 100 מיליון לפי ההערכות. 

הסיבה: התאמות של קלפיות מסוימות לחולים ולמבודדים, תוספת קלפיות, השקעה בבתי אבות ובניידות לשינוע אנשים ועוד. 

מוקדם יותר היום אישרו השרים בישיבת הממשלה תקציב המשכי שיאפשר את המשך מימון תוכניות המאבק בקורונה וימנע את שיתוק המשרדים הממשלתיים. מדובר על תקציב עם נוסחה חשבונאית חדשה, מבלי שיהיה צורך בקיצוץ של 100 מיליארד ש"ח שעליו דובר. כעת, לאחר אישור הממשלה, ההחלטה תעלה לאישור במליאת הכנסת עוד היום  - וניתן להעריך שיהיה לכך רוב.

החלטת השרים היא למעשה תיקון לחוק יסוד משק המדינה. החוק הקיים מגביל את סך הוצאות הממשלה בשנה שבה לא אושר תקציב. כדי שהממשלה תוכל להמשיך לתפקד בחודשים הקרובים, עם ההוצאות המרובות עקב משבר הקורונה, השרים אישרו תיקון לחוק שיסדיר את אופן התנהלות הממשלה בשנה שלא אושר לגביה חוק תקציב. התקציב שאושר יגדיל את סך ההוצאות האפשריות של הממשלה - על בסיס מגבלת ההוצאה של שנת 2020.