שר האוצר, ישראל כ"ץ, התייחס היום בעמוד הפייסבוק שלו לפרשה המביכה האחרונה במשרדו, שפורסמה לראשונה אתמול (ד') ב-N12. "פניתי ליועץ המשפטי לממשלה בתלונה נגד היועץ המשפטי של משרד האוצר על הדלפות ותדרוכים מתועדים, שביצע מתוך קבינט הקורונה, בשיתוף עם עובדת בכירה במשרד", כתב כ"ץ והוסיף כי בכוונתו "לנקוט בקרוב בצעדים נוספים".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

החומרים המפלילים כביכול שמחזיק כ"ץ על היועץ המשפטי שלו, אסי מסינג, הם צילמי מסך מהתכתבות של מסינג עם דוברת משרד האוצר, לילך ויסמן. בשיחה בין השניים, מסינג מתבדח על נטייתו של כ"ץ להאדרה עצמית, הוא מכנה אותו "הורדוס" ומציע אותו בציניות כמועמד לפרס ישראל. ויסמן עוקצת בשיחה פרטית זאת את כ"ץ ורומזת להתנהגות פופוליסטית במדיניות חלוקת הכספים של שר האוצר.

 

"לא אשלים עם התנהגות פסולה מסוג זה, מצד מי שמצופה ממנו להיות שומר הסף של משרד האוצר וגם מצד עובדים אחרים", כתב כ"ץ בפוסט, "כפי שהבהרתי בעבר, פקידים שחותרים ופועלים נגד המדיניות אותה אני מוביל במשרד האוצר, בהתאם למנדט אותו קיבלנו מציבור הבוחרים, פתוחה בפניהם הדלת החוצה. יש הרבה מחליפים ראויים שישמחו למלא את מקומם".

הדלת החוצה אכן פתוחה לרווחה במשרד האוצר, שכמעט והתרוקן מכל פקידיו הבכירים בכהונתו הקצרה של כ"ץ. מנכ"לית משרד האוצר קרן טרנר, החשב הראשי רוני חזקיהו וראש אגף תקציבים שאול מרידור – כולם עזבו את תפקידם בטונים צורמים, ולצדם נטשו חלק מסגניהם.

מסינג מסומן על הכוונת של כ"ץ לא מאתמול. בעבר דווח כי השר התפרץ מספר פעמים על מסינג ואף דרש שלא יהיה נוכח בישיבות של האוצר. לפי דיווח ב-TheMarker, צילום המסך הגיע לידי כ"ץ מעובד אחר במשרד האוצר, שישב מאחורי מסינג בדיון קבינט הקורונה וצילם את התכתבותו עם דוברת האוצר.

מאבקים באמצע מיתון

במשרד האוצר מספרים כבר תקופה ארוכה על אווירת נכאים, ולא רק בגלל המצב הכלכלי הקשה. הכביסה המלוכלכת יצאה החוצה באופן גלוי במכתב ההתפטרות שהניח מרידור בחודש אוגוסט על שולחן השר: "תהליכי קבלת החלטות בימים אלה מתאפיינים בקבלת החלטות המושפעת אינטרסים צרים, לא עניינים, קצרי טווח, לצד השתקת הדרג המקצועי, זלזול בוטה בעבודת מטה מקצועית, שליפות מהמותן ורמיסת הכללים התקציביים שהיו נר לרגליהם של מנהלי הכלכלה הישראלית עשורים רבים", הוסיף מרידור במכתבו.

גם עזיבתה של מנכ"לית המשרד, קרן טרנר, העציבה רבים באוצר. העציבה, אבל לא הפתיעה. את טרנר הביא עמו כ"ץ ממשרד התחבורה, אבל הכימיה בין השניים לא עבדה באוצר. כ"ץ התנהל בריכוזיות ולא איפשר לטרנר את חופש העבודה לו זכה מנכ"ל המשרד הקודם, שי באב"ד, תחת כהונתו של השר כחלון.

פרישתו של רוני חזקיהו, החשב הכללי המוערך, לא הגיעה על רקע סכסוך אישי עם כ"ץ, אבל גם לחזקיהו יש בטן מלאה על הנעשה במשרד החשוב. "משרד האוצר לא נמצא בשיא ימיו, שלא להגיד שהוא נמצא בשפל. אלה דברים שאף אחד לא יכול להתגאות בהם וזה נזקף לאחריות כל האנשים שנמצאים פה", אמר חזקיהו בריאיון פרישה לגלובס.

למאבקים הפנימיים בצמרת משרד האוצר לא יכול היה להיות תזמון גרוע יותר. כשישראל מצויה בעיצומו של מיתון חריף, ללא תקציב מסודר כבר כמעט שנה ובקמפיין בחירות שלא נגמר – היחלשות משרד האוצר היא מגמה שצריכה להדאיג את כולם.