ההפסדים שספגו מכוני הכושר והספורט בתקופת הקורונה מהווים סכנה קיומית ליכולתם להיפתח מחדש ביום שאחרי החיסון – זאת המסקנה העיקרית שעולה ממחקר חדש ומקיף.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

המסמך מפורסם לאחר מחקר שנערך בחצי השנה האחרונה על ידי חברת ראיית החשבון Finance Team, לבקשת יו"ר ארגון חדרי הכושר ובריכות השחייה והוגש למשרד האוצר. המסמך בודק את השפעת משבר הקורונה על הפעילות העסקית בענף הכושר. מן הבדיקה עולה כי חדר כושר ממוצע הפסיד 86 אלף שקל בחודש בזמן הסגרים. אחרי הפיצוי מהמדינה, גרעון זה מצטבר לסכום של כ-344 אלף שקל מתחילת המשבר ועד לסוף חודש אוקטובר 2020.

הבעיה צפויה להחמיר עם פתיחת מועדוני הכושר. זאת משום שמבנה ההוצאות של סניף הינו בעיקר הוצאות קבועות, ולכן בחודשים הראשונים לפתיחה המחודשת יגדלו ההפסדים. ההפסד החודשי הצפוי לסניף ממוצע עם הפתיחה צפוי להיות כ-160 אלף שקל ויגיע להפסד מצטבר של כ-480 אלף שקל עד להגעה לאיזון בין ההכנסות להוצאות. 

במסגרת מחקר זה נאספו נתונים כספיים מ-115 סניפים המפעילים חדרי כושר וסטודיואים בכל רחבי הארץ. סניפים אלו מהווים כ-15% מסך הפעילות העסקית בענף. על מנת לבדוק את המשמעויות הכספיות נאספו נתוני הכנסות, הוצאות קבועות והפסדים בתקופת הסגירה. משמעות ההחלטה להשאיר את הסניף ולא לסגור את החברה עולה כ-151 אלף שקל לחודש ממוצע, ומגיע לכ-256 אלף שקל לחודש לסניף גדול. 

ח"כ עידן רול, יש עתיד‎ (צילום:  הדס פרוש, נועם רבקין פנטום, פלאש90, פלאש/90 )
ח"כ עידן רול (יש עתיד) | צילום: הדס פרוש, נועם רבקין פנטום, פלאש90, פלאש/90

נתון מדאיג נוסף הוא כי מחודש פברואר 2020 ועד לחודש אוקטובר 2020 איבדו המועדונים בין 60%-70% מהמנויים הפעילים שלהם. לפיכך, סניף ממוצע אשר הכנסתו החודשית לפני פרוץ המשבר הייתה כ-433 אלף שקל, צפוי לפתוח מחדש עם הכנסה חודשית של כ-173 אלף שקל. בחודש הפתיחה צפוי הסניף להפסיד כ-160 אלף שקל. רבים ממכוני הכושר לא איפשרו להקפיא את התשלומים החודשיים שמעבירים הלקוחות, אבל הם יאריכו את תקופת המנוי בהתאם לתקופה שבה היו סגורים, ללא תוספת תשלום.

סך ההפסד המצטבר אחרי הפיצוי הממשלתי מתחילת המשבר ועד להגעתו הצפויה לאיזון עומד על כ-824 אלף שקל. כל דחייה של פתיחת המועדונים בחודש תגדיל את ההפסד בכ-100 אלף שקל נוספים.

"ענף הכושר נפל קורבן פוליטי מתחילת המשבר ובעלי העסקים בו משלמים מחיר כבד", מציין חבר הכנסת עידן רול, "אולם הפגיעה הכלכלית הקשה בענף עוד לפנינו. חודשים של מנויים שהוקפאו משמעותם שהמכונים יעבדו בחינם תקופה ארוכה עם החזרה לפעילות ולמעשה לא יכניסו כסף. על משרד האוצר לייצר במידי מתווה פיצוי ייעודי לענף. לעסקי הכושר אין זמן לחכות לחיסון״.