"דווקא בעת הזו נמשיך לתמוך": ארבעה ימים לאחר שמשרד האוצר דרש להקפיא לשנתיים את העלאת התגמולים לנכי צה"ל, נמצא מתווה עדכני לשנים 2020-2021 על רקע השינויים בשכר הממוצע במשק בצל התפשטות נגיף הקורונה. בטרם גיבוש המתווה, טענו באוצר כי בעקבות משבר הקורונה צפויה עלייה חדה בגובה השכר הממוצע במשק נוכח הירידה במספר העובדים הפעילים.

לעדכונים נוספים ושליחת שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

אחת הדרכים של משרד האוצר למנוע את הפגיעה במשק הייתה להקפיא את הקצבאות המשולמות לנכי צה"ל ולנפגעי פעולות האיבה. "התגמולים המשולמים מכוח חוק הנכים וחוק משפחות חיילים שנספו במערכה מעודכנים לפי מדד השכר המתעדכן מדי חודש", הסבירו באוצר והסבירו כי בשל המשבר, השכר הממוצע כעת במשק גבוה מהרגיל.

המתווה החדש שסוכם יספק תחלופה לאופן התגמול שהיה נהוג בשנים האחרונות בהסתמך על מדד השכר הממוצע במשק. כאמור, לאור העובדה כי משבר הקורונה גרם לקפיצות משמעותיות במדד, הוחלט על מנגנון חלופי לשנים אלו במטרה ליצור וודאות עבור נכי צה"ל בקשר לגובה הגמלה המשולמת להם.

גנץ נואם (צילום: פלאש/90 )
כחול לבן: "גנץ הוביל לשינוי במשוואה מול עזה" | צילום: פלאש/90

״מדינת ישראל חייבת לנכי צה"ל חוב שאין לו שיעור על תרומתם לביטחון המדינה", אמר שר האוצר. כמוהו, גם שר הביטחון גנץ התייחס למתווה החדש והדגיש כי "דווקא בעת הזו יש חשיבות להמשיך ולתמוך במי שאנו חבים להם את החוב הגדול מכל. משרד הביטחון עומד לצידם של נכי צה"ל, וימשיך לפעול בכדי ללוות אותם במסע השיקום שלהם ולאפשר להם את כל המענה הנדרש".

עידן קלימן, יו״ר ארגון נכי צה״ל הדגיש: ״אנו מודים לשר האוצר על ההיענות המהירה לפניית ארגון נכי צה״ל ומקווים כי הפתרון המהיר שהתגבש ואושר על ידי שר האוצר יהווה איתות גם למשרדים האחרים, כי עם רצון טוב ניתן להביא לפתרון מלא ומהיר של בעיותיהם של הפצועים״.

נציין כי במשרד הביטחון ובמשרד האוצר פועלים לקדם מתווה דומה עם ארגון יד לבנים וארגון אלמנות ויתומי צה"ל.