רגע לפני החג והסגר - נרשמה עלייה של 10% בפעילות בכרטיסי אשראי: בשעות הבוקר והצוהריים היום (שישי) נרשמה תנועה ערה בכרטיסי האשראי של הישראלים. חברת שב"א (שירותי בנק אוטומטיים), מפעילת מערכת התשלומים הלאומית בכרטיסי אשראי, פרסמה נתונים על היקף העסקאות - שהגיעו לקצב של כ-9,700 "גיהוצים" בדקה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

בין 10:00 ל-13:00 בוצעו כ-2 מיליון עסקאות באמצעות כרטיסי אשראי, שהגיעו לסך של יותר מ-360 מיליון שקלים. הדקה העמוסה ביותר הייתה 11:22, בה נרשמו במערכות שב"א למעלה מ-11,000 עסקאות. מדובר בזריקת עידוד לחלק מהעסקים, שנאבקים בקשיים מאז שפרצה מגפת הקורונה.

העלייה בצריכה לקראת הסגר הורגשה גם אתמול בשעות העומס. בין 11:00 ל-15:00 גיהצו הישראלים בסכום כולל של יותר מ-660 מיליון שקלים וקצב העסקאות עמד על כ-8,000 עסקאות בדקה בממוצע.

"בהשוואה לערב ראש השנה תש"פ מדובר בעלייה של יותר מ-10% בהיקף הסכומים שהוציאו הישראלים", נמסר. לשם השוואה, ב-29 בספטמבר בשנה שעברה בין השעות 10:00 ל-13:00 נרשמו במערכות שב"א 2.1 מיליון עסקאות בכרטיסי אשראי בסכום כולל של 328 מיליון שקלים. 

הסופרים ריקים יחסית: "אין פאניקה"

ברחבי הארץ נראו היום בצוהריים אנשים שמצטיידים בקניות אחרונות, השלמות לקראת החג. רשתות השיווק נשארו פתוחות גם עם תחילת הסגר וסגרו את השערים שלהן ב-15:30. בימים האחרונים הורגשו עומסים על שירות המשלוחים: כבר לפני כמה ימים, מי שניסה להזמין משלוח לראש השנה לא הצליח. ניסינו לבדוק בעגלות אם אנשים מתכוונים לחגוג לבד או ביחד, אף אחד לא סיפר לנו אם הוא מתכוון להפר את הסגר ולחגוג עם משפחתו המורחבת

"היום האווירה די רגועה, אנשים כבר עשו את הקניות לחג ועושים רק השלמות", אמר ל-N12 יעקב ויגדור, מנהל סניף 'בית הדפוס' של רמי לוי בירושלים. "הציבור למד את הלקח מהפעם הקודמת שאין מה להיבהל ולכן אין מחסור במוצרים, המדפים בחנות מלאים וכך גם המחסנים. בערב החג בשנה שעברה הייתה כאן אווירה אחרת והפעם זו אווירה של סגר, כולם קצת בדיכאון. לאנשים קשה מאוד עם הגזירה שאי אפשר לעשות את החג עם המשפחה ואני מקווה שנעבור את זה בשקט ונצליח להוריד את התחלואה". 

הכנות אחרונות לסגר (צילום: N12)
כך נראו ההכנות האחרונות לסגר | צילום: N12

נחום קדמי, שהגיע לקניות בסופר, סיפר שאת עיקר הקניות לחג הוא כבר עשה. "הגעתי לעשות השלמות: את הבשרים כבר קנינו בשבוע שעבר ונשאר לי קצת מוצרי חלב, מעדנים וחלות", אמר ומתח ביקורת על ההחלטה להטיל סגר. "את החג נעביר בבית עם המשפחה הגרעינית. התחושה היא 'זיפט'. כל אחד מהמשפחה נמצא במקום אחר ואנחנו לא נפגשים. אני לא מבין למה הטילו את הסגר - אתה רואה שבבית כנסת מותר עשרות בני אדם ואני לא יכול ללכת לחגוג עם המשפחה שלי. זה לא הגיוני - אם מותר בבית כנסת 50 איש בקפסולה למה אני לא יכול ללכת למשפחה שלי?". 

"הגעתי לסופר לקנייה אחרונה אבל אני רגיל גם מהשנים הקודמות שבבוקר החג הסופרים פחות עמוסים כי כולם כבר סיימו עם הקניות", סיפר אלי לוי. "למדנו מהסגר הקודם שאין מה להיות בפאניקה והפעם הסגר הוא יותר רגוע. אשתי תישאר עם הילדים בבית שילמדו בזום וצריך להתרגל למצב".

הכנות אחרונות לסגר (צילום: N12)
הסופרים היו ריקים יחסית | צילום: N12

גם לוי תיאר תחושות קשות בגלל הסגר: "לצערי נחגוג במשפחה הגרעינית בלבד עם אשתי והילדים. למרות שההורים שלי גרים בשכונה שלנו, לא נחגוג ביחד. מאוד קשה לנו להשאיר את ההורים לבד, בדרך כלל אנחנו רגילים לקיים ארוחות חג מאוד גדולות ושמחות".