אומרים שהסגר משפיע על הכלכלה? מדד החזרה לשגרה של N12 מראה עד כמה: מאז כניסתו של הסגר לתוקף השימוש בתחבורה פחת באופן משמעותי, שיעור המובטלים עלה, הוצאות הישראלים בכל תחומי הצריכה צומצמו והשימוש בעסקים קטנים פסק כמעט לחלוטין. בתוך פחות משבוע המדד הכללי, שמתעדכן מידי יום, קרס ב-20%, מ-79.9% בערב ראש השנה ל-54.7% היום (רביעי) - וזה עוד לפני ההחלטות הצפויות של הממשלה על הידוק הסגר וסגירת ענפים שלמים.

שיעור האבטלה, שלפני המשבר עמד על 3.9%, הגיע ל-28% בתחילת המדידה שלנו בחודש מאי ונמצא מאז במגמת ירידה. בתחילת יולי הוא התייצב על 20.9% ונותר באזור הזה במשך חודשיים. בתחילת ספטמבר נראתה מגמה חיובית ושיעור האבטלה ירד מתחת ל-20%: תחילה ל-19.6% ובערב ראש השנה ל-18.5%, אך אז המצב השתנה. פחות משבוע לסגר ושיעור האבטלה חזר ל-21%, עם צפי לעליה נוספת בעתיד הקרוב.

הוצאות הישראלים הושפעו גם הן בצורה משמעותית ומידית מההכרזה על סגר: שיעור ההוצאה של הישראלים ביחס לשגרה בענפי המזון, הפארמה, ההלבשה והאלקטרוניקה הגיעו לשיא בערב ראש השנה, עם שיעורי הוצאה של 165%, 151%, 137% ו-133% בהתאם. אך אז, עם כניסתו של הסגר לתוקף, הם חוו צניחה דרסטית: שיעור ההוצאה על מזון ירד ביותר מ-40%, הפארמה וההלבשה ירדו בכ-30% וההוצאה על אלקטרוניקה ירדה בלא פחות מ-50%.

שיעורי ההוצאה על פנאי ומלונאות נעים יחד, גם אם בסדרי גודל שונים: במהלך חודש אוגוסט שני הענפים חוו צמיחה, ההוצאה על מלונות הגיעה בסוף אוגוסט לשיא של 183%, וההוצאה על פנאי ל-88%. לאחר מכן, עם העלייה בתחלואה והדיבורים על סגר של תחילת ספטמבר, ההוצאות בענפים אלו צנחו: ההוצאות על מלונאות התייצבו על קצת פחת מ-100%, וההוצאות על פנאי נעו בסביבות ה-50%. ההכרזה על סגר הוסיפה למגמת הירידה של שני הענפים, שהגיעו בתוך ימים אחדים ל-37% ו-26% בהתאם ורק ממשיכים לרדת.

תנועת הלקוחות לעסקים קטנים, שנמצאת במגמת ירידה מאמצע אוגוסט, כמעט התאפסה עם ההכרזה על סגר והיציאה לחופשת חג ראש השנה (4.95%). עם זאת, בימים האחרונים נצפית שוב מגמת עלייה: שיעור השימוש בעסקים קטנים הגיע ל-41%. השימוש בתחבורה, שהגיע בערב ראש השנה ל-91%, צנח בתוך מספר ימים והוא עומד כרגע על 54.2% בלבד.