חצי שנה לתוך משבר הקורונה, אחוז האבטלה עדיין מרקיע שחקים כשהוא קרוב ל-20% לפי שירות התעסוקה, ומדי יום אנו שומעים על עוד עסקים שנסגרים או חברות שמקצצות. מצד שני, יש גם חברות שדווקא נהנות מצמיחה בתקופה הזו, מתרחבות ומגייסות עשרות ומאות עובדים חדשים. רבות מאותן חברות פועלות בתחומים השונים של ההייטק, שנפגע פחות מהמשבר לעומת ענפים אחרים במשק. חברות שעוסקות בשירותים דיגיטליים ראו זינוק של ממש עם החלת כללי הריחוק חברתי.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

כך למשל חברת הפינטק פיוניר (Payoneer), הפועלת בתחום התשלומים הגלובליים ומגייסת בימים אלה 150 עובדים למשרדיה בפתח תקוה. זאת, על רקע הצמיחה בעולם הסחר הגלובלי בצל משבר הקורונה.

פיוניר, שהוקמה ב-2005 על ידי היזם יובל טל, מונה כיום 1,500 עובדים, מתוכם 900 בישראל. היא פועלת בלמעלה מ-200 מדינות בעולם ומשרתת יותר מ-4 מיליון לקוחות ביניהן אמזון, AirBNB ו-וולמארט. מחצית מגיוס העובדים הנוכחי מתמקד בתפקידי פיתוח, בעוד החצי השני מתפרס על מגוון תחומים, מאופרציה ועד שיווק.

"בחודשים האחרונים, הפעילות בערוצים השונים שאנחנו פועלים בהם, כדוגמת מסחר אלקטרוני, פלטפורמות חברתיות ורשתות לפרילנסרס, קפצה קפיצה עצומה קדימה, כמו גם כל תחום הדיגיטציה בעולם התשלומים", אומרת קרן לוי, מנכ״לית פיוניר בישראל. ״אנחנו רוצים לצרף אנשים שיעזרו לנו להתחזק ולהשתפר, לאמץ כלים חדשים ולבנות שירותים נוספים מתוך ההזדמנויות שנוצרו לנו ומההבנה שיש לנו כיום לגבי צרכים חדשים ומורכבויות״.

קרן לוי, מנכ"לית פיוניר בישראל (צילום: Payoneer)
קרן לוי, מנכ״לית פיוניר בישראל. "הפעילות בערוצים שאנחנו פועלים בהם קפצה קפיצה עצומה קדימה" | צילום: Payoneer

גם חברת הסייבר אימפרבה (Imperva), שמפעילה בישראל שני מרכזי מחקר ופיתוח בתל אביב וברחובות, נמצאת כעת בעיצומו של מאמץ גיוס. החברה מעסיקה כיום למעלה מ-400 עובדים, וכחלק מהחלטה אסטרטגית של החברה הגלובלית, הוחלט כי הפעילות של הסניפים בישראל תורחב. במסגרת זו יגוייסו למעלה מ-50 עובדים במגוון תחומים.

אימפרבה מגייסת בין היתר: מפתחים, ארכיטקטים, מנהלים, אנליסטים ומעצבי UX. ״אנחנו נמצאים היום בליבו של מאמץ גיוס אינטנסיבי״, אומר משה ליפסקר, סמנכ״ל מחקר ופיתוח בחברה ומנהל הפעילות בישראל. "הביקוש לעולם הסייבר נמצא בעלייה מתמדת, ובתקופת הקורונה, הדבר אף מקבל משנה תוקף". בימים אלה החברה מתנהלת במודל היברידי, לפיו יום בשבוע מגיעים למשרד ושאר הזמן עובדים מהבית. ראיונות העבודה מתנהלים ממרחק באמצעות זום.

גם בתחומים שנפגעו, יש חברות שהצליחו לייצר מהמשבר מנוף לצמיחה. כך למשל בחברתWSC Sports, שפיתחה פלטפורמה מבוססת בינה מלאכותית (AI) המאפשרת ייצור אוטומטי של סרטוני וידאו קצרים בתחום הספורט על בסיס קריטריונים כמו קול ו-ויזואליה, והפצתם באופן מיידי לכל יעד דיגיטלי.

עולם הספורט היה מהראשונים להיפגע עם פרוץ הגל הראשון, והחברה ביצעה התאמות במהירות כדי לספק לליגות הספורט השונות בעולם אותן היא משרתת, פתרונות יצירתיים כדי לספק לאוהדים תוכן גם בזמן פגרה כפויה. כעת החברה, שממוקמת בגבעתיים ומונה קרוב ל-150 עובדים, ממשיכה בהתרחבות שלה ומגייסת למעלה מ-20 עובדים, בין השאר בתפקידי פיתוח, בדיקת תוכנה, ניהול מוצר, ניהול לקוחות ועוד.

״בימים לא פשוטים בשוק התעסוקה אנחנו שמחים שיש לנו את ההזדמנות להתרחב ולהמשיך בצמיחה שלנו, וגם להציע כמובן מקומות עבודה עבור אלה שמעוניינים בהם״, אומרת סיגל סהר, ממחלקת משאבי אנוש בחברה.

משה ליפסקר, סמנכ״ל הפיתוח ומנהל הפעילות של אימפרבה (צילום: Impreva)
משה ליפסקר, סמנכ״ל באימפרבה ישראל. העובדים מגיעים למשרד רק פעם בשבוע | צילום: Impreva

בחברת שירותי התקשורת בענן קייטו נטוורקס (Cato Networks), חוו עלייה גדולה בביקושים מאז פרוץ מגפת הקורונה. החברה, שמספקת שירותי תקשורת בטוחים ומהירים לארגונים על גבי הענן, מחזיקה גם בענן התקשורת הפרטי הגדול בעולם עם למעלה מ-50 חוות שרתים (PoP's) ברחבי הגלובוס. כדי להמשיך במגמת הצמיחה היא תגייס בשנה הקרובה למעלה מ-100 עובדים במגוון תפקידים ומחלקות.

בין היתר קייטו מחפשת להרחיב את שורותיה עם עובדים מתחום הפיתוח, חוקרי אבטחת מידע, מתכנתים, מנהלי מוצר, ארכיטקט תוכנה, מנהלי צוותים, ניהול לקוחות ועוד. ״מגפת הקורונה האיצה תהליכים שכבר החלו עוד טרם הגעתה, ביניהם גם מעבר מלא של ארגונים לתקשורת על גבי ענן״, מסר גורם בכיר בחברה. ״למעשה, התחום בו אנו פועלים, שנקרא SASE (Secure Access Service Edge), צמח במהירות שיא בחצי השנה האחרונה והמגמה הזו רק צפויה להתגבר, ואיתה גם אנחנו כחברה״.

בחברת סימילרווב, שהוקמה על ידי אור עופר ופיתחה פלטפורמה למדידת התנהגות מקוונת, חוו בתקופה האחרונה עליה בשירותים שהופכים להיות מקוונים. בחברה מגייסים בימים אלה למעלה מ-80 עובדים לתפקידים שונים. הם מצביעים על הצורך בשקיפות על מה שקורה בעולם הדיגיטלי.

״הפלטפורמה משרתת מגוון רחב מאד של לקוחות - החל מלקוחות פרטיים וכלה במקבלי החלטות בדרגים הגבוהים ביותר בארגון - ומאפשרת להם לבחון את עצמם ביחס למתחרים שלהם ולקבל החלטות מושכלות על ידי הבנת המרחב הדיגיטלי שבו הם פועלים. כדי להמשיך במגמת הגדילה אנחנו יוצאים בגיוס עובדים משמעותי בימים אלה במגוון תפקידים״ אומרת סיגל גיל מור, סמנכ״לית משאבי האנוש בסימילרווב.

ובכן, שוק התעסוקה מצוי בתקופה מורכבת עם אחוזי אבטלה גואים, אבל בין כל הקושי הזה יש גם כמה נקודות אור של חברות שממשיכות בתנופה, גם לאחר ההלם הראשוני בתחילת המגפה. זו אמנם אמרה שחוקה ובנאלית שכנראה נאמרה לא מעט בחצי השנה האחרונה, אבל בכל משבר שוכנת גם הזדמנות, ואין לדעת – אולי היא נמצאת גם באחת החברות הללו.