ראש הממשלה נתניהו הודיע ביום חמישי האחרון על הטלת מגבלות חדשות בעקבות העלייה בהיקף הנדבקים בקורונה בישראל. בנוסף, בממשלה מתכוונים לאשר ביום ראשון, לאחר דיון בוועדת הקורונה, הטלת הגבלות על התקהלויות באולמות אירועים וחתונות לעד 50 איש – מה שצפוי לגרום לביטולים רבים. עם זאת, יו"ר ועדת הקורונה ח"כ יפעת שאשא ביטון אמרה ל-N12 כי ההגבלה לא תיכנס מיידית לתוקף, אלא לכל המוקדם ביום שני.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

בממשלה הטילו הגבלות על התקהלויות במרחבים סגורים באופן מיידי, כך שיתאפשר להתכנס עד 20 משתתפים. לגבי ברים, מועדונים, בתי תפילה ואולמות אירועים, השרים צפויים לאשר את ההגבלה לעד 50 איש לאחר דיון בוועדת הקורונה של הכנסת. הגבלה זו תהיה תקפה לאולמות סגורים וגם פתוחים – כדוגמת גני אירועים. יו"ר ועדת הקורונה, ח"כ שאשא ביטון, הסבירה כי ההגבלה לא תיכנס לתוקף מיידית כדי להקל על מי שמתחתנים כבר ביום ראשון.

במקביל, במשרד הבריאות ינסו מחר שוב לאשר בממשלה הטלת הגבלות על ישיבה במסעדות. משרד האוצר ימשיך להתנגד ויציע בתגובה תו סגור מחמיר יותר שיאפשר כניסה למסעדות רק באמצעות רישום והושבה מראש.

ביום חמישי סיכם שר הפנים אריה דרעי עם ראש הממשלה, שר הבריאות וראש המל"ל כי בתי הכנסת והלוויות ימשיכו להכיל עד 50 משתתפים כפי שהיה עד כה. נתניהו ושר הבריאות המליצו תחילה להוריד את מספר המתפללים ל-20 אולם דרעי התרעם ואמר: "לא ייתכן שבמסעדות, ברים ומועדונים שהסכנה שם גדולה שבעתיים, אפשר יהיה להכניס 50 איש ולבתי כנסת ייכנסו רק 20". בסופו של דבר הוחלט ללכת עם דרעי וכאמור מספר המתפללים המקסימלי הושאר בעינו.

בעלי האולמות וגני האירועים: "מיום ראשון הולכים למאבק שלא היה כמוהו בישראל"

בעקבות ההחלטה, קרוב ל-200 אלף איש עלולים למצוא את עצמם במצוקה כלכלית קשה ביותר. איגוד בעלי האולמות וגני האירועים הגיבו להחלטת הממשלה ואמרו: "אל תטעו - החלטת הממשלה לצמצם את מספר האורחים בחתונות ל-50 משמעותה סגירת הענף. לאחר חודשים של גסיסה הונחה הערב מכת המוות על ענף האירועים, אנו קוראים לממשלת ישראל - סגרת? תפצי. לא עוד תוכניות ארוכות טווח, ולא עוד הבטחות וועדות - אנחנו דורשים כסף בכיסים שיחלץ 150 אלף עובדי התעשייה מאסון".

נועם לוי, בעל אולם קמילו ויו"ר התאחדות האולמות וגני האירועים, הגיב ואמר: "50 איש מבחינתנו זה סגירה. צריך להגיד את האמת - ראש הממשלה סגר את עולם האירועים בישראל. ראש הממשלה צריך לצאת מהמחבוא שלו, שיצא עם המסכה או בלי המסכה זה לא מעניין אותנו. אנחנו רוצים פיצויים שיתנו לנו את מה שמגיע לנו, יש לנו הוצאות של מאות אלפי שקלים. ברגע זה ראש הממשלה זרק 200 אלף איש הביתה, טבחים, מלצרים, מנהלי אירועים, תקליטנים, צלמים".

לוי מתריע כי מיום ראשון צפוי לקום מאבק גדול שבעצם ישקף את הכאב והמצוקה אליה נקלעו מאות אלפי ישראלים: " אנחנו לא הולכים לשבת בבית, מיום ראשון הולכים למאבק שלא היה כמוהו בישראל. אנחנו עושים כנס ענק ומשם יתחיל מאבק שכל המדינה תרעד. הכנס בין שני לחמישי ואנחנו כבר מחפשים מקום. כל בעלי המקצוע והעובדים שלנו כבר אין להם מה לאכול פשוט בושה. לא הספיקו לצאת מהחלת והחזירו אותם לחלת ואנחנו מתכוונים להלחם.‎

בנוסף לקריאתם של בעלי העסקים, עולה השאלה גם מה יקרה עם הזוגות הצעירים ששילמו כבר חלק מהמקדמות לאולמות אלה. אם לא יהיה פיצוי לבעלי האולמות וגני האירועים המשמעות היא שצעירים ששילמו את המקדמות - לא יוכלו לקבל אותם בחזרה.