הגרעון עומד על 70.2 מליארד שקלים נכון לחודש יולי של שנת 2020, כך הודיע הערב (רביעי) משרד האוצר. מדובר ב-7.2 אחוזים מהתוצר בישראל. לשם השוואה, בשנה שעברה עמד הגירעון על 24 מיליארד שקלים. בהודעת האוצר נכתב כי הגרעון גדל בעיקר בעקבות הגדלת ההוצאות הממשלה, בשל התפשטות נגיף הקורונה. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

"החל מחודש מרץ החלו להתבטא ההשפעות של משבר הקורונה על המשק הישראלי ועל הפעילות התקציבית", כתבו במשרד האוצר, "משבר הקורונה משפיע באופן משמעותי על ההוצאות וההכנסות. השפעה המתבטאת בעליה בהוצאות הממשלה ומנגד בירידה בהכנסות ממיסים". הגרעון בחודש יולי לבדו עומד על 12 מיליארד שקלים, זאת לעומת 2 מיליארד ביולי אשתקד. 

שר התחבורה כץ, ארכיון (צילום: חדשות 2)
שר האוצר כ"ץ | צילום: חדשות 2

הודעת אגף התקציבים של האוצר על הגרעון המצטבר מגיעה על רקע המשבר הפוליטי המתמשך סביב אישור התקציב. בכחול לבן מעוניינים באישור תקציב דו-שנתי, בעוד שבליכוד מתעקשים להעביר תקציב עד לסוף שנת 2020 בלבד. 

אתמול פרסמנו ב-N12 כיצד כחלק מהמדיניות הכלכלית של הממשלה הנוכחית, היא אימצה לאחרונה "קופסאות" חוץ-תקציביות. קופסאות אלה הן מעין פתרון קסם עוקף תקציב, שמאפשר למדינה להוציא עשרות מיליארדי שקלים כדי להתמודד עם השלכות הקורונה, אותו תגייס המדינה בהלוואות והנפקות.