ענבי טלי
החדשות
החדשות

השיפוץ שלא נגמר

הבית שנבנה לפני 20 שנה היה סגור וחשוך ולא התאים לדיירים. במהלך שיפוץ יסודי שארך כשנתיים, נוצר חלל ציבורי גדול ומרווח וגם נוספו מרפסת מפנקת ובריכה. אהבנו

סמי שלום כנפו | living | פורסם 30/07/20 15:00  | עודכן 31/07/20 15:07
בית בשרון, תכנון ועיצוב פנים סמי שלום כנפו
מדרגות רחבות מובילות לדלת הכניסה|צילום: איתי בנית

בית בשרון, תכנון ועיצוב פנים סמי שלום כנפו
מרפסת צמודה לסלון|צילום: איתי בנית

 

הדיירים: בני זוג ושלושת ילדיהם. האישה היא מדריכת יוגה, מקפידה על אורח חיים בריא ואוהבת עיצוב. הגבר עובד בתחום ההייטק.

הבית: בית בן שתי קומות ששטחו 220 מ"ר ועוד כ-26 מ"ר מרפסות, העומד במגרש ששטחו כ-700 מ"ר ביישוב בשרון. הבית נבנה לפני כ-20 שנה, המבנה היה סגור וכלל קירות אלכסוניים רבים. חלק קטן מהשטח שמסביב הבית היה מסודר, ובחלק גדול מהשטח עמדו מחסנים שגידלו בהם בעלי חיים שונים. הבית לא התאים לדיירים אבל היה לו פוטנציאל רב בגלל הגודל והשטח. היה צורך ליישר את הקירות האלכסוניים ולהרחיב את הפתחים. 

החזון: לחבר בין הפנים לחוץ ולהשתמש בכמה שיותר חומרים טבעיים. כדי "להכניס" את הגינה פנימה פתחנו את הבית לכיוונה והשתמשנו בפרופילים בלגיים קלים מברזל. 

משך השיפוץ: כשנתיים, כולל השגת האישורים. עבדתי כשנה וחצי ובחלק האחרון והסופי של הפרויקט, כשכבר הרגשתי שאני "מתחתן" עם הבית, הצטרפה נטע לוינגר ברבי.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

 

בית בשרון, תכנון ועיצוב פנים סמי שלום כנפו
דלת הכניסה שופצה וחודשה|צילום: איתי בנית
בית בשרון, תכנון ועיצוב פנים סמי שלום כנפו
הקמין הוחלף בקמין חדש|צילום: איתי בנית
בית בשרון, תכנון ועיצוב פנים סמי שלום כנפו
צילום: איתי בנית
בית בשרון, תכנון ועיצוב פנים סמי שלום כנפו
את התמונה ציירה הבת הבכורה|צילום: איתי בנית
בית בשרון, תכנון ועיצוב פנים סמי שלום כנפו
צילום: איתי בנית
בית בשרון, תכנון ועיצוב פנים סמי שלום כנפו
בקצה החלל הציבורי הותקן קיר זכוכית|צילום: איתי בנית
בית בשרון, תכנון ועיצוב פנים סמי שלום כנפו
צילום: איתי בנית
בית בשרון, תכנון ועיצוב פנים סמי שלום כנפו
פינת האוכל|צילום: איתי בנית
בית בשרון, תכנון ועיצוב פנים סמי שלום כנפו
פינת האוכל|צילום: איתי בנית
בית בשרון, תכנון ועיצוב פנים סמי שלום כנפו
פינת האוכל|צילום: איתי בנית
בית בשרון, תכנון ועיצוב פנים סמי שלום כנפו
חדר ההורים|צילום: איתי בנית
בית בשרון, תכנון ועיצוב פנים סמי שלום כנפו
חדר ההורים|צילום: איתי בנית
בית בשרון, תכנון ועיצוב פנים סמי שלום כנפו
חדר הרחצה של ההורים|צילום: איתי בנית

לפני השיפוץ הבית היה מעוצב בגונו חום (המטבח, ארונות השירות, דלת הכניסה ועוד). המטבח היה קטן וסגור והיה צמוד לו חדר שירות. החלטתי לפרק את כל הקירות הפנימיים וליצור חלל ציבורי פתוח שמתחבר לגינה. החלון הורחב כדי לאפשר חדירת אור טבעי. הוספת המיזוג המרכזי יצרה קו ישר בין אזור המדרגות לסלון והמטבח. כל חדרי הרחצה הוחלפו, והרצפה חופתה בפרקט אלון צרפתי. 

>> במדור הקודם: לקראת הפנסיה ההייטקיסטים בנו בית מפנק

>> לכל הכתבות במדור בשיפוץ 

שביל מרוצף עם מספר מדרגות רחבות מוביל מהכניסה למגרש למבואה חיצונית עם פרגולה קטנה. דלת הכניסה עברה שחזור ושיפוץ, הצבע שלה הוסר לטובת מראה עץ טבעי. הכניסה לבית הורחבה והותקן בה ארון שירות פרקטי. מימין לדלת הכניסה נמצא החלל הציבורי הפתוח הכולל סלון, מטבח ופינת אוכל. בקצה החלל הציבורי יש דלת זכוכית מובילה החוצה, למרפסת עם רצפת בטון ומעליה פרגולה מעץ בצבע טבעי.

קיר מחופה אבן ולידו קמין (במהלך השיפוץ הקמין שעמד במקום הוחלף בחדש) וגרם המדרגות המשופץ מפרידים בין החלל הציבורי לחדרים הפרטיים יותר שמשמאל לדלת הכניסה – יחידת ההורים, ממ"ד שמשמש כחדר עבודה ושירותי אורחים.

חשבנו להחליף את גרם המדרגות אבל משיקולי תקציב החלטנו לשנות את המראה שלו באמצעות עבודת נגרות ומעקה. מעל גרם המדרגות נפתח חלון בתקרה (סקייליט) ובו זכוכית סבתא וכך נכנס אור טבעי. גרם המדרגות מוביל לפינת משפחה ובה מרבץ, אזור משחקים ופינת עבודה. מסביב נמצאים חדרי הילדים שלכל אחד מהם צמודה מרפסת. לילדה הגדולה יש חדר רחצה משלה, ובקומה יש חדר רחצה נוסף. אליו צמוד חדר שירות הכולל מכונת כביסה ומייבש, עם מרפסת קטנה לתליית הכביסה.

בית בשרון, תכנון ועיצוב פנים סמי שלום כנפו
חדר הרחצה של ההורים|צילום: איתי בנית
בית בשרון, תכנון ועיצוב פנים סמי שלום כנפו
פינת המשפחה|צילום: איתי בנית
בית בשרון, תכנון ועיצוב פנים סמי שלום כנפו
צילום: איתי בנית
בית בשרון, תכנון ועיצוב פנים סמי שלום כנפו
צילום: איתי בנית
בית בשרון, תכנון ועיצוב פנים סמי שלום כנפו
חדרה של הבת הבכורה|צילום: איתי בנית
בית בשרון, תכנון ועיצוב פנים סמי שלום כנפו
חדרה של הבת הבכורה|צילום: איתי בנית
בית בשרון, תכנון ועיצוב פנים סמי שלום כנפו
חדר רחצה|צילום: איתי בנית
בית בשרון, תכנון ועיצוב פנים סמי שלום כנפו
חדר רחצה|צילום: איתי בנית
בית בשרון, תכנון ועיצוב פנים סמי שלום כנפו
חדר רחצה|צילום: איתי בנית
בית בשרון, תכנון ועיצוב פנים סמי שלום כנפו
הבריכה נבנתה בקצה המגרש|צילום: איתי בנית
בית בשרון, תכנון ועיצוב פנים סמי שלום כנפו
צילום: איתי בנית

הגינה המקיפה את הבית סודרה ונוספו צמחים חדשים. הבריכה נבנתה בקצה המגרש כדי לאפשר גינה גדולה ככל שאפשר, ומקום לקבוצות היוגה שמעבירה בעלת הבית.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

דבר המעצב: הפרויקט ארך זמן והיה קשה בגלל הקונסטרוקציה ותכנון. לעתים יותר קל לבנות משהו חדש מאשר לעבוד עם הקיים ולרצות לשנות אותו מהבסיס. 

 

בית בשרון, לפני השיפוץ
המרפסת האחורית לפני השיפוץ|צילום: סטודיו סמי שלום כנפו
בית בשרון, לפני השיפוץ
הסלון לפני השיפוץ|צילום: סטודיו סמי שלום כנפו
בית בשרון, לפני השיפוץ
חדר הרחצה לפני השיפוץ|צילום: סטודיו סמי שלום כנפו
בית בשרון, לפני השיפוץ
החצר לפני השיפוץ|צילום: סטודיו סמי שלום כנפו
בית בשרון, לפני השיפוץ
הכניסה לפני השיפוץ|צילום: סטודיו סמי שלום כנפו
_OBJ

 

תכנון אדריכלי ועיצוב פנים: סמי שלום כנפו

עיצוב פנים וסטיילינג: נטע לוינגר ברבי

 

גינה: יוסי ערוגות הבושם

חלונות בלגיים: מסגריית האחים בהו 

 

השתתפה בהכנת הכתבה: דנה גוטרזון

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן