אחרי כל ההשערות וההערכות, הערב (ראשון) פורסם ב"מהדורה המרכזית" לראשונה אומדן רשמי של הממשלה לשוויו של שיתוף הפעולה הכלכלי בין ישראל לאיחוד האמירויות ולהיקפים שאליהם הוא יוכל להגיע. אז כמה באמת זה שווה לנו?

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

בימים האחרונים עבדו במשרד הכלכלה על בניית תרחישים שונים והגיע להערכות חיוביות במיוחד. ראשית נבחן היבט הייצוא הישראלי לאמירויות - כיום הייצוא מישראל לאיחוד מוערך בכ-300 אלף דולר בשנה באופן רשמי, ובמשרד הכלכלה מעריכים שברגע שההסכם ייצא לפועל היקף הייצוא יגדל ויוכל להגיע ל-300 עד 500 מיליון דולר בשנה.

ההיבט השני של שיתוף הפעולה הזה הוא היקף ההשקעה שאיחוד האמירויות תשקיע בישראל, כלומר כסף שייכנס לארץ באופן ישיר, לא דרך רכישת סחורות. במשרד הכלכלה מעריכים את היקף ההשקעה הזו ב-350 מיליון דולר בשנה.

בהלת הקורונה בעיר העתיקה בירושלים (צילום: יונתן זינדל, פלאש/90 )
השקעות צפויות להגיע למגזר הערבי | צילום: יונתן זינדל, פלאש/90

הענפים המרכזיים שצפויים "לזכות" בכסף מהאמירויות, לפי הערכת משרד הכלכלה, הן בשל ייצוא סחורות והן בשל השקעות ישירות, הם תחומי הסייבר, ציוד רפואי, עולם הפינטק (הטכנולוגיות הפיננסיות) ותחום התקשורת. בנוסף, במשרד הכלכלה מעריכים שהמגזר הערבי יזכה להשקעה משמעותית מצד האמירויות.

כעת, כשהערכות השווי של שיתוף הפעולה מגיעות למיליארדים, בממשלה מתחילים להכין את המתווים שיאפשרו להשקעות ולייצוא להתרחש בקלות. שר הכלכלה עמיר פרץ ביקש להכין מתווה לחיזוק הקשרים הכלכליים עם האמירויות ובשלב הראשון הוא צפוי לבקש לפתוח נספחות כלכלית בשגרירות הישראלית באבו דאבי.