סקר כוח האדם של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שהתפרסם היום (שני) חשף כי בחודש אוגוסט היו בישראל 467.9 אלף מובטלים. מדובר בשיעור אבטלה של 11.2% - ירידה משמעותית מ-11.9% בחודש יולי. אולם כשסגר חגי תשרי מעבר לפינה, הנתונים הללו מטרידים על אף הירידה בשיעור המובטלים. המשמעות - המשק הישראלי נכנס לסגר השני במצב רע הרבה יותר משהיה בכניסה לסגר הראשון.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות  

הנתונים מבוססים על סקר בו השתתפו כ-19,200 בני 15 ומעלה במהלך חודש אוגוסט. אוכלוסיית הסקר כוללת את התושבים הקבועים של מדינת ישראל, תיירים ותושבים ארעיים, השוהים בארץ יותר משנה ברציפות. הסקר מאפשר מעקב אחר ההתפתחות בכוח העבודה, גודלו ותכונותיו, היקף האבטלה ועוד.

שיעור הבלתי מועסקים, כמו בסקר הקודם, ראה שוב עלייה מ-5.1% ביולי ל-5.4% באוגוסט. שיעור זה מתייחס למי שפוטרו מעבודתם. כשמצרפים שיעור זה למספר העובדים בחל"ת, ישנה למעשה ירידה מתמשכת בשיעור האבטלה. גם בחודש אוגוסט, בין המחצית הראשונה לשנייה נרשמה ירידה של 0.3% בשיעור המובטלים.

חשוב לזכור: יש בישראל שלושה גופים שמפרסמים את נתוני האבטלה – הלמ"ס, שירות התעסוקה והביטוח הלאומי ,והם שונים מהותית. כך למשל נתוני האבטלה שמפרסם שירות התעסוקה היום מדברים על 738,256 מובטלים. מספר גבוה משמעותית מזה שמציגה הלמ"ס (כחצי מיליון).

במקביל, הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מפרסמת גם נתונים מטרידים על שוק הדיור בישראל שעשוי לסבול מנזקים ארוכי טווח נוכח המשבר. שיעור התחלות הבנייה ברבעון השני של השנה נמוך ב-29% מהרבעון הראשון, וב-26.8% מהרבעון השני של 2019. המשמעות היא שהיצע הדירות בשוק הישראלי ייפגע בעתיד. הביקוש לדירות חדשות ירד ב-22.3% בין חודש יוני לחודש יולי. חודש יולי רשם נתונים נמוכים יותר ב-11.4% מבחינת הביקוש לדירות חדשות ביחס ליולי אשתקד.

סגר שני - סיקור נרחב: מה מותר ומה אסור? המדריך המלא \\ עשרות רבות יוכלו להתקהל בבתי הכנסת: מתווה התפילות \\ ביקורת חריפה על החלטת הממשלה: "כישלון מנהיגותי" \\ פחות נוקשה, יותר פוליטי: במה שונה הסגר השני מהראשון? \\ כ"ץ התנגד, השרים תקפו את גמזו: כך התקבלה ההחלטה על הסגר