חודשי הקיץ הם בדרך כלל שיא עונת החתונות, אך הגל השני של הקורונה גרם לביטולים רבים של אירועים. החתונות מגיעות לעלויות של עשרות ומאות אלפי שקלים, וכדי להבטיח את קיום האירועים, בעלי האולמות השונים מבקשים מקדמה – כבר במעמד חתימת החוזה. בימים אלו, בעוד כל האירועים מבוטלים, הזוגות מצפים לקבל את כספם בחזרה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

נאור וסתיו דחו את החתונה שלהם מספר פעמים, ולבסוף החליטו להתחתן בחצר הבית שלהם. לאחר האירוע המצומצם שערכו פנו לבעל האולם – וביקשו לקבל בחזרה את תשלום המקדמה, אבל הבינו שזה לא יקרה בקלות. "אצל האולם עדיין יש לנו את המקדמה", סיפרו השניים. "המקדמה על סך 16 אלף – שלזוג צעיר זה מכה. 16 אלף בלי שהיה אירוע. אנחנו כזוג צעיר, שנינו סטודנטים, שצריכים להתמודד מול בעל עסקים מפולפל – אין לנו מה לעשות בנושא".

גם רוני ובן זוגה היו אמורים להתחתן בסוף החודש. כשהתחילו המגבלות, הם עוד היו אופטימיים. כשהאירוע התקרב הם הבינו שחתונתם תתבטל – והם יצטרכו למצוא חלופה. "הוא אמר שאין מה לעשות", סיפרה רוני. "המקדמה היא כסף שהוא לוקח בשביל לשמור את התאריך. זאת הערובה שלו אם אני מבטלת את האירוע. וכל הזמן הוא חוזר לזה, ואומר לי 'את ביטלת את האירוע'. למה אני, שעבדתי קשה בשביל ה-20 אלף שקל האלה, צריכה לשאת בתוצאות של הקורונה או של ההחלטות של המדינה?"

ברשות להגנת הצרכן קיבלו פניות רבות מזוגות, והחליטו להכין מתווה חדש שיבוא לקראת המתחתנים. "המתווה למעשה מעביר כוח מיקוח מבעלי האולמות לזוגות הצעירים", הסבירה ד"ר דליה שיליאן מהרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן. "כעת יש אינטרס יותר גדול להגיע להסדר שמיטיב עם הזוגות הצעירים".

כעת הזוגות מנסים להתאחד, ואפילו הקימו קבוצת וואטסאפ בה הם מספרים על הכספים ששולמו לבעלי האולמות. לטענתם, בידיהם פרטים של כ-200 זוגות וסך הכספים ששולמו כמקדמה מוערך בסכום של יותר מ-3 מיליון שקלים. עכשיו כל שנותר לזוגות הללו הוא לקוות שיוכלו לקבל את כספם בחזרה – ובמהרה.

מהתאחדות האולמות ובעלי האירועים נמסר בתגובה: "מאז סגירת הענף, בעלי האולמות היו בקשר רציף עם הזוגות במטרה למצוא פתרון משותף שיאפשר את קיום האירוע – ואכן ברוב מוחלט של המקרים נמצאו פתרונות לשביעות רצון כל הצדדים. עד היום כמעט ולא קיבלנו סיוע מהמדינה. אנו שותפים לתחושת התסכול של הזוגות וקוראים לממשלת ישראל לפעול לפצותם תוך שמירה של התעשייה מקריסה מוחלטת".