"כשרכשנו את הבית לפני שש שנים, נכנסנו אליו מהר יחסית ולא היה לנו זמן ותקציב לעשות שינויים קיצוניים בעיצוב", מספר אלעד אברהם מרחובות. "אנחנו לא מרוצים מהצבע של ארונות המטבח כבר זמן רב. המטבח קטן ולא כל כך מואר, והצבע החום הכהה רק הוסיף לתחושה הקלסטרופובית. לפני כשלושה חודשים החלפנו את דלתות הפנים, שהיו גם הן בצבע חום כהה, בדלתות בצבע שמנת, וכבר לא יכולנו לסבול את הניגוד בין הדלתות היפות והבהירות לצבע הכהה והקודר של המטבח".

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> הצצה ראשונה לחדר של התינוקת של ג'יג'י חדיד 

>> מה שהיא עושה משקיות תה פשוט מדהים

אברהם, אב לחמישה, מספר שבדרך כלל הוא עושה בעצמו תיקונים ושיפוצים בבית, ונעזר באנשי מקצוע רק כשנדרשת הקפדה על בטיחות. "אבל הפעם לא רציתי לצבוע את הארונות ללא עזרה מקצועית. כשאחותי נכנסה לדירה במסגרת פרויקט מחיר למשתכן, היא נעזרה בשירותיהן של ליאת קדם-חדד וטל גל מסטודיו טולה, והחלטתי להתייעץ איתן לגבי הצבע וסוג הידיות, כדי שהמטבח יתאים לאופי הבית, יהיה עדכני ותהיה תחושה שהוא גדול יותר. ליאת וטל הגיעו אלינו, הסתכלו על הבית, על הסגנון ושאלו שאלות שעזרו לנו להבין את הצרכים שלנו. לאחר מכן הסתכלנו גם על תמונות השראה ברשת. כל הפגישה נמשכה כשעה, ואחר כך הן שלחו לנו טבלה עם רשימת משימות, צבעים, חומרים ספקים ועוד", הוא מסביר. הייעוץ עלה כאלף שקל.

מטבח ברחובות - 1 (צילום: אלעד אברהם)
המטבח לפני הצביעה | צילום: אלעד אברהם

מטבח ברחובות - 2 (צילום: אלעד אברהם)
"הצבע החום הכהה רק הוסיף לתחושה הקלסטרופובית" | צילום: אלעד אברהם

מטבח ברחובות - 3 (צילום: אלעד אברהם)
צילום: אלעד אברהם

בהמלצתן של השתיים אברהם בחר בצבע שאבי שיק בגוון Aged Gray ובידיות בזהב מט. הוא רכש 3 קופסאות צבע, 2 קופסאות לכה על בסיס מים, 6 רולרים משי, מברשת 1.5 אינץ' לצביעת הקאנטים של גוף הארונות, וידיות. הידיות נרכשו באתר עלי אקספרס, ושאר החומרים בחנויות לכלי בניין. עלות החומרים הייתה כ-670 שקל. בנוסף הוא השתמש בשפכטל לסתימת חורים ובנייר ליטוש.

בתחילת התהליך אלעד פירק את הדלתות והסיר מהן את הידיות. הדלתות מוספרו כדי שאפשר יהיה להחזיר אותן למקומן. הוא סתם את החורים בשפכטל עץ, ולאחר שהמתין 3 שעות לייבוש הוא שייף עם נייר זכוכית 320, וקדח חורים לידיות החדשות.

אחרי שניקה את הדלתות וייבש אותן, אברהם צבע אותן בשלוש שכבות של צבע. לאחר כל שכבה הוא המתין לייבוש, עשה שיוף קל וניקה משאריות אבק. בהמשך צבע בשכבת לכה, ושוב המתין לייבוש, עשה שיוף קל, ניקה, וסיים בשכבת לכה נוספת. "זה חשוב מאוד לעמידות וחיזוק הצבע על הפורמייקה", הוא מסביר. בסיום התהליך הוא הרכיב את הידיות והחזיר את הדלתות למקומן.

מטבח ברחובות, ג - 4 (צילום: אלעד אברהם)
הדלתות המפורקות | צילום: אלעד אברהם
מטבח ברחובות - 5 (צילום: אלעד אברהם)
הארונות העליונים אחרי הצביעה | צילום: אלעד אברהם
מטבח ברחובות - 9 (צילום: אלעד אברהם)
הארונות התחתונים אחרי הצביעה | צילום: אלעד אברהם
מטבח ברחובות - 8 (צילום: אלעד אברהם)
נבחר צבע שאבי שיק בגוון Aged Gray | צילום: אלעד אברהם
מטבח ברחובות - 6 (צילום: אלעד אברהם)
המטבח הצבוע | צילום: אלעד אברהם
מטבח ברחובות - 10 (צילום: אלעד אברהם)
ידיות מעלי אקספרס | צילום: אלעד אברהם

מטבח ברחובות - 7 (צילום: אלעד אברהם)
צילום: אלעד אברהם

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

"תחושת הסיפוק מהיצירה והתוצאה היא מדהימה", הוא מסכם. "פרסמתי בקבוצת הפייסבוק 'שאבי שיק' כמה תמונות, ותוך יממה קיבלתי 550 לייקים, המון תגובות מפרגנות והודעות עם שאלות".