רעש, חסימת כבישים והמונים ברחובות - כך נראות בשבועות האחרונים השכונות הסמוכות למעון ראש הממשלה בירושלים. השכנים אולי מוטרדים, אבל יש מי שגם מרוויח מההפגנות: מבתי עסק ועד האנשים שיצאו לחל"ת, וכעת מוכרים בייגלה למפגינים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

ההכנסות של משה שובל, בעל מספרה ברחוב אגרון, נפגעו מאז פרוץ מגפת הקורונה. אבל מאז שהחלה המחאה הוא עיצב מחדש את העסק - והמספרה שלו הפכה בן לילה גם לקיוסק. "מוסיפים ארטיקים, שתייה וגם בתמורה למי שקונה - אני נותן גם שירותים", סיפר. "מה שאפשר, כל הכנסה זה טוב".

כשאלפי אנשים פוקדים את האזור ומציפים את הרחובות, כל דוכן, חנות ואפילו עגלת סופר הופכים להזדמנות עסקית. "האמת שזה לא משתווה לשום דבר שקרה לנו פה. זה באמת טירוף של עבודה", סיפרה רינת ברוקמאייר שעובדת במסעדת ההמבורגרים הפופולרית ברחוב עזה.

גם שף מסעדת "טלביה" ניר לוי סיפר על מגמה דומה: "הכפלנו ושילשנו את הכמויות של הסחורה וההכנות. אז בלפור גם מניע אותנו קצת כלכלית, אין מה לעשות". ומה לגבי בתי הקפה באזור? גם הם שינו את פניהם: מהקרנת סרטים ומשחקי כדורגל - לשידור חי של ההפגנות.

במהלך המחאה בבלפור פגשנו גם את אורה יאירוף שבחצי השנה האחרונה מצאה עצמה ללא עבודה והמחאה העניקה לה תקווה ממקום קצת אחר. "אני כל כך שמחה שיש הפגנות, סוף סוף יש לי קצת עבודה. אני מוכרת בייגלה – וככה יש לי פרנסה. ברוך השם שיש הפגנות. שיהיה כל יום".