תכנית לאומית להכשרות מקצועיות, שמטרתה להחזיר מאה אלף ישראלים לשוק התעסוקה בהשקעה של כמיליארד שקלים, הוצגה היום על ידי משרד העבודה והרווחה. זאת, לאחר שחיקה ארוכת שנים של מערך ההכשרות, כפי שמודים במשרד הממשלתי.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

במשרד העבודה מעריכים כי רבים מהעובדים שיצאו לחל"ת בעקבות משבר הקורונה לא ישובו למקום עבודתם, ומובטלים רבים לא ימצאו עבודה במהרה. על פי ההערכות, בסוף שנת 2020 יהיו בישראל כחצי מיליון מובטלים.

לפי נתוני המשרד, נפגעי המשבר העיקריים הם צעירים עד גיל 30. שיעור הצעירים בחל"ת ובאבטלה גבוה ב-30% מהשיעור הכללי. כמו כן המשבר מאופיין בייצוג יתר לערבים ולחרדים – שיעורם מבין כלל המובטלים גבוה ב- 20% לעומת השנה שעברה.

מדינת ישראל הגיעה למשבר התעסוקתי הגדול בתולדותיה לאחר שנים ארוכות של הזנחת ההכשרות המקצועיות. כך, בעוד שאוכלוסיית ישראל גדלה בכ-40% בשני העשורים האחרונים, תקציב ההכשרות המקצועיות נחתך בכ-50%.

נוסף להשקעה במימון הכשרות והסבות מקצועיות במיליארד שקל, גובשו תכניות לתמריצים ומנגנונים שיקדמו את החזרה למעגל העבודה וצמצום היקפה. לטענת המשרד, תכנית זו תוביל לחסכון של כ-2 מיליארד שקל בתשלום דמי אבטלה.

שר העבודה והרווחה, איציק שמולי, אמר כי התכנית החדשה תאפשר לתת לישראלים רבים שאיבדו את מקור פרנסתם "הזדמנות מחודשת לשילוב במקצועות אטרקטיבים ובשכר גבוה. מול אתגרי האבטלה הגואה ובעיית הפריון הנמוך שמלווה אותנו כבר שנים - התשובה היא התכנית הזו, שתוכל לחלץ רבים ממצבם ולשפר גם את ביצועי המשק".