24 שעות לפני כניסת סגר הקורונה השני ביום שישי הקרוב, צפוי נמל התעופה בן גוריון לחזור לכמה רגעים לימיו הגדולים טרום התפרצות נגיף הקורונה. ברשות שדות התעופה נערכים מאז אתמול ליום שיא בו על פי הערכות עתידים לעזוב את ישראל 30 אלף בני אדם.

מאז ההכרזה אמש של ראש הממשלה בנימין נתניהו על הטלת סגר נוסף על אזרחי ישראל מיום שישי ב-14:00, נרשמה עליה בכל מרכזי ההזמנות של סוכנויות הנסיעות. המדינה בה מעדיפים רוב הישראלים לבלות את ימי הסגר היא יוון עם טיסות שימריאו מיום רביעי ועד שישי לכרתים, רודוס ואתונה.

"במהלך ה-48 שעות האחרונות ובמיוחד מאתמול בלילה אנחנו רואים זינוק בביקוש להזמנות לחול", אומר בשיחה עם mako, גיל סתיו סמנכ"ל שיווק ומכירות של ישראייר, "אנשים מזמינים את הטיסות לתקופה ארוכה של 10 ימים, שבועיים ואף יותר. הצלחנו לתגבר את לוח הטיסות שלנו ליעדים הירוקים והוספנו מעל לחמש טיסות חדשות שייצאו בימים רביעי-שישי לפני החג. למרות שעדיין לא התקבלה חלטה סופית לגבי היקף הפעילות בנתב"ג לאחר ערב החג, אנו רואים גידול בהזמנות גם לשבוע הבא".

"יש ביקוש גדול מאוד ליוון בעיקר ולאחר מכן לטורקיה, בולגריה וקרואטיה. אילת סגורה והביקושים לחופשה בחו"ל בעלייה גדולה בימים האחרונים", מסביר גורם ברשות שדות התעופה. "אנשים לא רוצים להיות סגורים בבית במשך שלושה שבועות". לדבריו, לא מעט ישראלים שנערכו למצב הקיים כבר הספיקו אתמול ושלשום לעבור בדיקות קורונה כדי להגיע מוכנים למדינות אליהם הם טסים לחופשה ואשר דורשות זאת".

אורן כהן מגורי, סמנכ"ל השיווק והמכירות בשטיח המעופף, מוסיף כי "זיהינו גם את הרצון של הישראלים לצאת לחופשות ארוכות יותר בגלל הסגר ופתחנו גם חבילות ארוכות יותר של אפילו 10 לילות ואנחנו רואים ביקושים מאוד גדולים. אנחנו מאפשרים לכל מי שהזמין חופשה בארץ דרכנו להמיר את החופשה בחופשה ליוון, בולגריה וקראטיה".

אך למרות התורים שצפויים בשדה בימים הקרובים, הנתונים עדיין רחוקים מאד מאלה של חגי תשרי בשנה שעברה. אז עברו בנתב"ג כ-100 אלף נוסעים מדי יום בשבוע שלפני ראש השנה ו-108 אלף נוסעים ביום השיא במאות טיסות לשלל יעדים ובהם גם אומן כמובן.

בחודש אוגוסט האחרון טורקיה הייתה היעד שטסו אליו הכי הרבה ישראליים: 21,912 נוסעים לעומת 14 אלף בלבד בחודש יולי שעבר. ההערכה היא שבחודש ספטמבר מספר הנוסעים לטורקיה יוכפל. במקום השני הישראליים טסו לארה"ב 19,650. "למה שיבואו לאילת? אנשים יצטרכו להיות פה בסגר שלושה שבועות במלון. מי ישלם את זה? הם יטוסו ליוון וטורקיה ויבזבזו שם את הכסף ואנחנו נשאר מחוסרי עבודה. לא בטוח שנתאושש מהמכה הזו הפעם", סיכם אחד מבעלי המלונות באילת.

לאן אפשר לטוס?

מדינות ירוקות ללא בידוד כלל

מדובר במדינות ירוקות (שהוגדרו על ידי משרד הבריאות בישראל כמדינות עם תחלואה נמוכה) שאין צורך בבידוד בהלוך (בכפוף לבדיקת קורונה שלילית) או בחזור מהן. המדינות הללו הן יוון, קרואטיה ובולגריה בלבד.

מדינות ירוקות - בידוד רק בהלוך

הקבוצה הזו רלוונטית לישראלים עם דרכונים זרים, או ישראלים שנמצאים במדינות הללו כבר תקופה ארוכה ורוצים לחזור לארץ מבלי להיכנס לבידוד: אוסטריה, איטליה, אסטוניה, בריטניה, גאורגיה, גרמניה, דנמרק, הונג קונג, לטביה, ליטא, סלובניה, פינלנד, קפריסין, רואנדה,  אורוגוואי, איחוד האמירויות, אירלנד, נורווגיה, פורטוגל.

מדינות אדומות - בידוד רק בחזור

אם אתם רוצים לטוס לחו"ל ולטייל ישר מרגע הנחיתה, זו אופציה עבורכם. משרד הבריאות לא ממליץ לטוס למדינות הללו והתחלואה בהן גבוהה ומסוכנת: טורקיה, מקסיקו, ארה"ב, טנזניה, קניה, סרביה, ברזיל, ברבדוס.

מדינות אדומות - בידוד בהלוך ובחזור

אלה מדינות שישראל הגדירה אותן כמדינות עם תחלואה גבוהה וכל מי שיגיע מהן לארץ ייאלץ להיכנס לבידוד. בנוסף, כל מי שיגיע אליהן מישראל עם דרכון ישראלי יהיה חייב להיכנס בהן לבידוד (היות וישראל היא מדינה אדומה גם כן). כלומר, לא כדאי לטוס אליהן לטייל בכלל: יפן, צרפת, מלטה, בלגיה, הולנד, שוודיה וצ'כיה.

מדינות שלא יתנו לכם להיכנס

יש מדינות שברגע שתנסו להיכנס בשעריהן יגרשו אתכם בחזרה לישראל ובהן: תאילנד, ירדן, טייוואן, ניו זילנד, אוסטרליה, הונגריה, סינגפור, קנדה, ארגנטינה, צ'ילה, הודו, פנמה, סין, אוקראינה, לאוס, פרגוואי, נפאל, הפיליפינים ומרוקו.