ישראלים רבים איבדו את פרנסתם בעקבות נגיף הקורונה שמחק ענפים שלמים במשק, ולחלקם, זה עשה רק טוב. דיברנו עם שלושה אנשים שהפכו את המשבר בקריירה להזדמנות והמציאו את עצמם מחדש, באופן שספק אם היו מנסים, לולא טרפה הקורונה את כל הקלפים במשק.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"העסק שסגרתי לא רלוונטי יותר. הוא שייך לעולם של פעם"

במקרה של גיל אקרמן, "לעשות מהלימון לימונדה" זה לא רק מטבע לשון. אחרי שהקורונה השביתה את עסק הקייטרינג הבין-לאומי שטיפח ב-12 השנים האחרונות, אקרמן ניצל את קשריו בעולם המזון כדי לפתוח את "דרך ארץ" - עסק למשלוחי פירות וירקות מובחרים וטריים ישר מהשדה.

"אני אומר תודה לאלוהים כל בוקר", אומר אקרמן על השינוי בחייו. "יש ביקוש ענק מצד לקוחות ואני בקושי עומד בקצב. לכן אני מגייס כעת עובדים לחברה".

כשהוא נשאל האם יפתח מחדש את עסק הקייטרינג לאחר שהמגפה תדעך וענף האירועים יחזור לפעילות, משיב אקרמן: "האמת היא שהקייטרינג לא רלוונטי יותר. הוא שייך לעולם של פעם".

לסיפור של אקרמן יש סוף טוב, אבל ההתחלה לא הייתה קלה. בפברואר עזב אקרמן את דירתו בתל אביב לקראת מעבר לניו יורק, שם התכוון להרחיב את עסקיו ולפתוח רשת חדשה להכנת בורקסים. רגע לאחר מכאן פרצה הקורונה, התוכניות השתבשו ואירועי הקייטרינג החלו להתבטל זה באחר זה.

אקרמן מצא את עצמו במבוי סתום, ללא פרנסה או מגורים, ועבר להתגורר אצל חבר. מהספה בסלון של החבר החלה להירקם התוכנית החדשה. "בשנים האחרונות יצרתי קשרים ענפים עם חקלאים ישראלים והצלחתי להגיע למגדלי הפירות והירקות הטובים בישראל, בין היתר, מחקלאים שהתנובה שלהם מוטסת בשגרה מעבר לים ולא מוצאת את דרכה לשוק המקומי", כתב אקרמן בפוסט בעמוד הפייסבוק שלו. "ביום מאוד בהיר במהלך חודש מאי, מישהי יצרה איתי קשר ושאלה אם אוכל לספק למשפחתה, מדי שבוע, ארגז של פירות וירקות מובחרים", מסביר אקרמן איך התחיל הרעיון להתגלגל.

כיום יש ל"דרך ארץ" כבר מאות לקוחות – שרובם ברשימת המתנה. אקרמן מגייס כעת כוח אדם נוסף כדי לטפל בעומס ההזמנות, מתוך המרכז הלוגיסטי שהקים בשכונת התקווה בתל אביב.

ההימור של נועם: מקייטרינג - לסייבר

הקורונה דחפה את נועם סליט, בן 34, לעשות שינוי משמעותי באמצע החיים. סליט החליט לעבור מתחום הקייטרינג להיי-טק, אף שכלל לא ידע לתכנת עד לפני חודשים ספורים. בתוך תקופה קצרה הוא הצליח להתקבל לחברת הסייבר Guardicore.

נועם סליט
נועם סליט. "לקחנו הלוואה כדי שאוכל לפנות מספר חודשים מחיי ללימוד עצמי דרך המחשב"

אל ענף האירועים נכנס סליט עוד כסטודנט ובהמשך יצא לדרך עצמאית בתחום. קצת לפני התפרצות הקורונה בישראל הוא החל לחשוב שהקו המקצועי שבחר לא מתיישב עם הקמת משפחה. כשהוא נשוי פלוס ילד, סליט החליט שהוא מעוניין לפנות לתפקיד טכני בהיי-טק. כשהקורונה התפרצה בישראל וביטלה את האפשרות לקיים אירועים, ההחלטה על ההסבה המקצועית נראתה נכונה מתמיד.

"אני ואישתי לקחנו הלוואה כדי שאוכל לפנות מספר חודשים מחיי ללימוד עצמי דרך המחשב", אומר סליט. "התחלתי מאפס, פשוט התיישבתי על המחשב והתחלתי ללמוד המון דברים. אחרי שצברתי ניסיון ובטחון התחלתי לשלוח קורות חיים לא שגרתיים של מועמד בגיל 34 ללא ניסיון קודם. למזלי הצוות בגארדיקור ראה שטמון בי פוטנציאל, לקחו את ההימור של קליטת אדם עם יכולות, ומעניקים לי ידע וניסיון בחברה".

לדבריו, "נכנסתי לעבודה בתחילת חודש יוני, את ההכשרה התחלתי במשרדי החברה וקצת גם מרחוק מהבית. ההכשרה אינה עוברת כקורס המצריך לשבת וללמוד, מדובר בהכשרה בתהליך דינאמי המשלב בין לימוד תיאורטי ומעשי תוך כדי עבודה. הרגשתי שזה הדבר הנכון לעשות כי לא נוצר פער בין שלב הלימוד העיוני ושלב הביצוע בשטח. התהליך מספק לי המון מרווח לצבור את הידע בסוגי משימות שמרכיבות את דרישות התפקיד. אני מקבל פידבקים מהצוות המנוסה בחברה, צופה בסרטוני הדרכות, עובר על חומר קריאה ומבצע שיחות עם אנשים. בעבודה עם הצוות אני ממש לא מרגיש כמתלמד או מפריע, כבר בשלב זה אני מרגיש שאני תורם לחברה".

נופש על הים בקיסריה - בגן אירועים

ליאת בקייר ניהלה את אתר הבלוגים "סלונה", שנסגר בסוף מרץ בעקבות משבר הקורונה. לאחר שמצאה את עצמה ללא תעסוקה, חשבה בקייר על רעיון יצירתי. יחד עם בעלה ארז גזית ושותפתה מפיקת האירועים לירז וימן מ-LW Events, שכרה בקייר גן אירועים בקיסריה, שעמד שומם בגלל הנחיות משרד הבריאות, והסבה אותו בזמן קצר מאוד למתחם נופש על הים תחת השם "Blue Ray".

ליאת בקייר
ליאת בקייר. "אחרי חודשים של כלום החלטנו לעשות ואני גאה בתוצאה"

בקייר ושותפיה השקיעו כחצי מיליון שקל בפרויקט, שמתנהל בצד הפתוח של אולם האירועים "כוכב הים". התשתיות של גן האירועים המושבת משמשות החל מהשבוע לאירוח ולינה באוהלים ממוזגים. במקום נמצאים 18 אוהלים לאירוח, קיוסק, רחבת סרטים, מתחם יוגה ועוד.

"זה הסיפור שלי על יציאה מאזור הנוחות, יצירתיות וגמישות מחשבתית", כתבה בקייר בפוסט בעמוד הפייסבוק שלה. "אחרי חודשים של כלום החלטנו לעשות ואני גאה בתוצאה – פופ אפ מתחם נופש מטריף בקיסריה".