בתחילת 2020 הייתה ציפייה לשנה רביעית ברציפות של שיאים בתיירות הנכנסת ובלינות בשירותי האירוח בארץ. אולם, התפשטותו של נגיף הקורונה שיבשה את הפעילות התיירותית בכל העולם. פעילות המלונות בארץ דעכה והופסקה כמעט לחלוטין בין אמצע חדש מרץ עד לימים האחרונים של חודש מאי. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

דוח שמפרסמת היום (שני) הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מעיד היכן נפגעו הכי הרבה ואיפה בתי המלון מתחילים לחזור לתפקד. בחודשים אפריל ומאי הייתה תפוסה כמעט אפסית בבתי המלון ברחבי הארץ. ואילו בחודש יוני, למרות שהשמיים של ישראל היו עדיין סגורים, נרשמה התאוששות קלה בזכות התרומה של תיירות הפנים, שנתוניה החלו להשתוות לאלה של תחילת חודש מרץ - לפני פרוץ המגפה בישראל. מרבית הלינות במלונות ברחבי הארץ היו של ישראלים.

קרלטון (צילום: יחצ)
בית מלון. ארכיון | צילום: יחצ

בחודש יולי, תפוסת החדרים במלונות החלה לעלות ובאילת נרשמה כבר תפוסה של 75% (לעומת 88% ביולי 2019) ו-39% במלונות ים המלח (לעומת 69% ב-2019). בירושלים ובתל אביב, המתבססות בעיקר על תיירות חוץ הפגיעה הייתה גדולה יותר. תפוסת החדרים בערים אלה גם החודש מאוד נמוכה: רק 8% בירושלים (לעומת 63% ביולי 2019) ו-15% בתל אביב (לעומת 81% ביולי 2019). 

בסך הכל בחודש יולי תפוסת המלונות בכל הארץ עמדה על 35 אחוזים בלבד, לעומת 72 אחוזים ביולי אשתקד. מדובר בירידה של יותר ממחצית בתפוסה. 

עם פרוץ מגפת הקורונה בארץ, פעילות המלונות בארץ דעכה והופסקה כמעט לחלוטין בין אמצע חודש מרץ עד לימים האחרונים של חודש מאי. בסביבות ערב חג השבועות ב-28 במאי כמה מלונות חזרו לפעילות, ומלונות נוספים נפתחו במהלך יוני ויולי. גבולותיה של ישראל נשארו סגורים והפעילות התיירותית במלונות הייתה בעיקר של אורחים מישראל.

נוסעים לקראת המראה בנתב"ג (צילום: משה שי , פלאש/90 )
השמיים הסגורים היטיבו עם תיירות הפנים | צילום: משה שי , פלאש/90

עם זאת, היו מלונות שאכסנו חולי קורונה או כאלה שנדרשו לבידוד במהלך חודש מרץ. בכך, הקטינו אותם מלונות את הפגיעה הכלכלית כתוצאה מהמשבר. בחודשים אפריל עד יולי אף גדל מספר מלוניות הקורונה.