איום הסגר חזר אתמול (חמישי) להיות מוחשי יותר מתמיד. בעקבות הזינוק במספר הנדבקים, החליטו בממשלה על הטלת סגר לקראת החגים בערים האדומות, אבל בעלי העסקים מתריעים - מסגר נוסף כבר לא נתאושש.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

"אם יהיה סגר, זה פשוט, אני אומר לך, זה קריסה טוטלית של העסק", אמר דורון ברדא, בעל חנות בגדים בטבריה. "אי אפשר". גם גנאדי דוורצב, בעל מסעדת פנורמה בעכו מיואש: "אנחנו מנהלים עסק כעשרים שנה, אף פעם לא היה מצב כזה, אף פעם. אפילו במלחמות. העובדים, כמעט כולם בחל"ת, והמצב כרגע... לפני סגירה, כלכלית".

כרגע על הפרק סגר על ערים אדומות, בהן יש את התחלואה הרבה ביותר, אבל הדיונים המחודשים מדאיגים גם את שאר בעלי העסקים בערים עם תחלואה גבוהה, עסקים שעוד לא הצליחו להרים את הראש ולהתמודד עם החובות שצברו עוד בגל הראשון.

"סגר נוסף זה מוות לכל התחום", אמר דוורצב. "ישרדו אולי עסקים בודדים, בודדים, מי שיש לו קצת בשר, בוא נגיד". נינו פרץ, בעל חנויות בשוק מחנה יהודה בירושלים הוסיף: "התאבדות עסקית, התאבדות כלכלית לכל מדינת ישראל, בטח לבעלי העסקים. לא מאמין שיחשבו על דבר כזה, שיעשו דבר כזה.לא מאמין שמישהו ייקח על עצמו את האחריות למה שיקרה פה. כאוס אמיתי".

לנינו פרץ יש שלושה עסקים בשוק מחנה יהודה בירושלים, סופר וחנות של כלי בית וכלים חד-פעמיים. החגים האלה היו אמורים להציל אותו מקריסה. "בפסח שעבר אנחנו קיבלנו מכה כלכלית קשה", אמר. "ועכשיו מה שהולך לקרות בחגים האלה זה כבר שואה כלכלית".

נציגי המגזר העסקי התחננו היום בפני חברי קבינט הקורונה שלא לסגור עסקים קטנים ובינוניים במקרה של סגר - מחשש שעסקים רבים פשוט ייאלצו להיסגר. לפי מחקר של מרכז המחקר והמידע של הכנסת, בשנת 2020 יעלה מספר העסקים שייסגרו בעקבות המשבר ב-50 אחוז לעומת שנה ממוצעת - וזה עוד לפני סגר נוסף. אחרי חצי שנה שבה המשבר לא נוהל, עדיין אין תכנית סדורה. הפוליטיקאים עסוקים בהאשמות, והעובדים, הם לא מסוגלים לשלם יותר את המחיר.