סמסונג
החדשות
החדשות

איזו מין שלווה: בית כפרי למשפחה צעירה

כשבני הזוג משי ומורן תכננו את הבית שלהם בקיבוץ צבעון שבגליל העליון, הדבר הראשון שהם חשבו עליו היה החלונות. "רצינו כמה שיותר אור טבעי, אוויר זורם וירוק בעיניים ובלב", אומרת משי. כשרואים את הבית המוקף בחורש טבעי - מבינים למה הם ויתרו על הווילונות

עמליה יעקבי | living | פורסם 24/09/20 15:00  | עודכן 25/09/20 13:32
בית בצפון
"שילבנו בעיצוב הפנים בין עיצוב כפרי לבוהו שיק"|צילום: נמרוד לוי

בית בצפון
"הכנסנו את הטבע גם לתוך הבית"|צילום: נמרוד לוי
 

כשבני הזוג משי פרץ דרור (34), פסיכותרפיסטית, ומורן (40), מתכנת ואלגוריתמאי, עברו לקיבוץ צבעון שבגליל העליון יחד עם בנם רפאל (4), הם חלמו על בית רך, חם ומואר, שהטבע יהיה נוכח גם בתוכו. הם פנו לאדריכל כפיר וקס המתמחה בבנייה אקולוגית, שיחד עם אדם עמרני ממשרדו תכנן עבורם בית פרטי ששטחו 162 מ"ר על מגרש ששטחו 647 מ"ר. על עיצוב הפנים והסטיילינג של הבית, שכולל חלל ציבורי, שני חדרי שינה, ממ"ד, חדר רחצה וקליניקה, אחראית משי עצמה.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

"רצינו בית שיכלול שני דברים שמהותיים לנו: אסתטיקה ונוחות", היא מסבירה. "השילוב הזה היה קריטי. הגענו אל כפיר עם המון רעיונות יצירתיים ולהט, עם תמונות השראה ותוכנית מאוד מבושלת, וביחד היה די קל ופשוט להגשים את החלום. הדבר המרכזי בעיצוב ובמחשבה הראשונית היו החלונות. רצינו כמה שיותר אור טבעי, אוויר זורם וירוק בעיניים ובלב. אין דבר יפה יותר מהטבע עצמו, ועם החלונות הרחבים הכנסנו את הטבע גם לתוך הבית, שגם טובל באין סוף עציצים שמשמחים את הלב.

"ברמה האסתטית שילבנו בעיצוב הפנים בין עיצוב כפרי לבוהו שיק, עם הרבה אלמנטים מקש ועץ, הרבה פריטי טקסטיל, חומרים טבעיים וגוונים שקטים שיוצרים רוגע ומשרים מנוחה. רצינו חללים פתוחים, בלי עומס גדול מדי של ריהוט כבד, ומתוך המון חשיבה משותפת ויצירתית פתחנו ארונות קיר ונישות כמעט בכל חלל. בזכות ההחלטה הזאת, אין ארונות שתופסים נפח בחדרים. במקומם ממלאים את המקום פרטי עיצוב משובבי נפש כמו שרפרף עץ, עציצים תלויים, כורסה או כרית רביצה. העבודה עם כפיר, אדם ויתר השותפים במשרד הייתה מרגשת וטבעית. כפיר קלט אותנו על הדקה, ועזר לנו לדייק את התמונה המופשטת ולהפוך אותה למציאות שתואמת את מי שאנחנו. הוא כמובן גם תרם הרבה ידע משמעותי בנוגע לבנייה ירוקה שמתייחסת לטבע שבו היא נבנית, לזרימה ולשיח שבין המרחב הביתי למרחב הטבעי".

"העבודה על הבית הייתה חוויה הרמונית, נעימה, רגועה ושקטה - מאוד דומה לבית עצמו", מוסיף האדריכל, כפיר וקס. "משי ומורן ידעו בדיוק לאן הם מכוונים וזה הקל מאוד על התהליך. אני תופש את תפקידי כאדריכל שתמחה בבתים פרטיים כ'מיילד בתים מאנשים'. כשהבית 'אפוי' בראש ובלב של האנשים - הלידה קלה. בכל זאת היו אתגרים: במגרש שקיבלנו היו יותר מ-30 עצי אלון מקומיים, שהציבו בפנינו אתגר כפול: גם לשמור על כמה שיותר עצים במהלך הבנייה וגם לכלול את העצים שייוותרו בחוויית החלל של הבית. את הסוגיה הראשונה פתרנו באמצעות תכנון הבית בצורת מלבן פשוט ומיקומו באזור הדליל ביותר בעצים בתוך המגרש. כך הצלחנו לשמר יותר מ-20 עצים. את הסוגיה השנייה פתרנו באמצעות חלונות ודלתות גדולים, שמוכוונים לצמחייה מסביב.

בית בצפון
משי פרץ דרור, בעלה מורן ובנם רפאל|צילום: באדיבות המשפחה
בית בצפון
המרפסת פונה לרחוב ועדיין יש בה פרטיות ואינטימיות|צילום: נמרוד לוי
בית בצפון
ספרייה בקיר הכניסה|צילום: נמרוד לוי
בית בצפון
צילום: נמרוד לוי
בית בצפון
צילום: נמרוד לוי
בית בצפון
צילום: נמרוד לוי
בית בצפון
גומחת ישיבה מקושתת שממנה אפשר להשקיף גם למטבח וגם לסלון|צילום: נמרוד לוי
בית בצפון
צילום: נמרוד לוי
בית בצפון
צילום: נמרוד לוי
בית בצפון
צילום: נמרוד לוי
בית בצפון
חדר השינה של ההורים|צילום: משי פרץ דרור
בית בצפון
צילום: כפיר וקס

"אתגר נוסף היה הרצון ליצור חצר עם מרפסת שפונה לרחוב ועדיין יש בה פרטיות ואינטימיות. לצורך כך 'דחפנו' את הבית לקצה האחורי של המגרש, ובעזרת העצים המקומיים וגינון בחלק הקדמי יצרנו פרטיות. שביל כניסה מעץ אורן מפותל ומתוחם באבן מקומית ובצמחייה תורמים לתחושת הפשטות והאינטימיות של הכניסה. מי שמגיע אל הבית מכיוון הרחוב נכנס בשער קטן לחצר שבחלקה גינה גלילית-ים תיכונית וברובה חורש אלונים טבעי. שביל הכניסה מגיע עד למרפסת ראשית שבה דלת הכניסה לבית. המרפסת משקיפה לנוף ופתוחה בדלת קשת גדולה אל הסלון. בכניסה לבית קיר שמוקדש לספרייה, לאחסון ולנוי. הסלון האינטימי ניצב בסמוך. פנימה יותר ולכיוון לחצר האחורית נמצאים המטבח ופינת האוכל. בפינת האוכל חלונות גדולים עם פרופיל בלגי המעצימים את החיבור לטבע ונותנים תחושה של ישיבה בחוץ. המטבח פשוט ופתוח לחלל הציבורי", הוא מתאר.

>> במדור הקודם: אחרי הפרידה: ג'ני צ'רוואני מציגה דופלקס חדש

>> לכל הכתבות במדור בשיפוץ  

"בין הסלון והכניסה לפינת האוכל ביקשו בעלי הבית הפרדה מסוימת ותיחום של החלל אך לא ניתוק מלא. כדי להגשים זאת יצרנו קיר שבחלקו מפריד - מספק גב לקמין מצד הסלון ונישה לאחסון מצד המטבח - ובחלקו מחבר וכולל גומחת ישיבה מקושתת שממנה אפשר להשקיף גם למטבח וגם לסלון. כך נוצרה פינת רביצה ייחודית בלב הבית", ממשיך וקס.

פנימה יותר, בהמשך הבית, נמצאים ממ"ד, חדר ילדים גדול וחדר הורים שפונה לחצר האחורית, לפינה שקטה בין עצי האלון המקומיים. חדר ההורים פתוח מאוד, מה שמחפה על העובדה שמדובר בחדר קטן יחסית. "ניצלנו את העובדה שהבית עטוף בעצים שמספקים פרטיות ואינטימיות כדי ליצור חלון ודלת גדולים, בלי תריסים או וילונות. חדר הילדים תוכנן באופן דומה, אבל כאן במקום דלת יציאה עיצבנו חלון עם ספסל רחב", הוא מסביר. בקצה המסדרון של חדרי השינה נמצא חדר רחצה מואר מאוד, שמחופה בטיח טבעי ומלא בצמחים.

מתחת לגרם מדרגות יש חדר שירות ושירותי אורחים, ובמעלה המדרגות יש חלון שפתיחתו משחררת אוויר חם מכל הבית. בקומה העליונה נמצאת הקליניקה של בעלת הבית ויציאה למרפסת גג. "הבית מאופיין בצורות ובקווים פשוטים, בפינות מעוגלות, חומרים טבעיים, הרבה אור ואוויר טבעיים. הסגנון שניסינו ליצור הוא ים תיכוני-גלילי, עם אלמנטים רכים ואווירה של רוגע וחיבור לטבע", מסכם וקס.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

 

בית בצפון
על החלון והדלת אין תריסים או וילונות|צילום: נמרוד לוי
בית בצפון
צילום: נמרוד לוי
בית בצפון
מבט מבחוץ לחדר השינה|צילום: נמרוד לוי
בית בצפון
צילום: נמרוד לוי
בית בצפון
חדר הרחצה מחופה בטיח טבעי |צילום: נמרוד לוי
בית בצפון
צילום: נמרוד לוי
בית בצפון
שירותי האורחים|צילום: נמרוד לוי
בית בצפון
הקליניקה בקומה העליונה|צילום: משי פרץ דרור
בית בצפון
הבית מתוכנן כמלבן פשוט|צילום: נמרוד לוי
בית בצפון
צילום: נמרוד לוי
בית בצפון
צילום: נמרוד לוי
בית בצפון
תוכנית קומת הקרקע|שרטוט: כפיר וקס
בית בצפון
תוכנית הקומה העליונה|שרטוט: כפיר וקס
_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ

אדריכלות ועיצוב: אדריכל כפיר וקס אדריכלים ומשי פרץ דרור

אדריכל אחראי: אדריכל אדם עמרני

עיצוב פנים וסטיילינג: משי פרץ דרור

הנדסה: מרי חדד

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן